Επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Κατερίνης- Θα ενισχυθεί με προσωπικό, έκκληση να τηρούνται τα μέτρα

Κοινωνία Πολιτική

Από την Κατερίνη και συγκεκριμένα από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ξεκίνησαν οι επισκέψεις του Υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη σε νοσοκομεία της Β. Ελλάδας. Τον Υφυπουργό Υγείας συνόδευαν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην οποία ανήκει διοικητικά το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης, ο Υποδιοικητής κ. Κωνσταντίνος Χρίστογλου, ο πρόεδρος του  Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ΕΚΕΠΥ- ΕΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου, δυο πνευμονολόγοι του Νοσοκομείου «Σωτηρία» και  στελέχη του Υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Κοντοζαμάνης συνομίλησε με τους ιατρούς και τους νοσηλευτές οι οποίοι του έθεσαν τα ζητήματα που αφορούν στην ενίσχυση του νοσοκομείου, με ιατρικό προσωπικό αλλά και της αποσυμφόρησης των κλινών Covid19.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιο Χατζηγεωργίου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την λειτουργία, τους  ασθενείς, τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση. Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που καταβάλλονται από όλους καθημερινά, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε ένα νομό που είναι πλέον πανελλαδικά στην 3η θέση σε αριθμό  κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε κλίνες Covid-19.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν μεταξύ άλλων τους τρόπους για τη αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου με τη  μεταφορά των διασωληνωμένων είτε με αεροδιακομιδή είτε με το ΕΚΑΒ,  σε ΜΕΘ της  Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ελλείψεις που υπάρχουν  στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κυρίως σε ιατρούς ειδικότητας. Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε πλήρως για τα κενά που υπάρχουν, έτσι ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την στελέχωση του Νοσοκομείου  στο μέτρο του δυνατού.

«Πιέζεται η Πιερία», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι «μπορεί να φαίνεται στην ημερήσια επιδημιολογική έκθεση ότι τα νέα κρούσματα είναι λίγα, αλλά μην χάνουμε την μεγάλη εικόνα, υπάρχει επιδημιολογικό βάρος στην περιοχή. Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Το νοσοκομείο δέχεται δυσανάλογη πίεση των δυνατοτήτων που έχει και μην ξεχνάτε ότι δεν είναι μόνο οι ασθενείς covid-19, πρέπει να εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που έχουν ανάγκη από υπηρεσίες υγείας». Το νοσοκομείο έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι στιγμής. Προτεραιότητα είναι η προστασία του υγειονομικού προσωπικού διότι είναι αυτό που χρειαζόμαστε και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος. Τηρώντας τα μέτρα προστατεύει και το υγειονομικό προσωπικό και όλους τους ανθρώπους που δίνουν μάχη στο νοσοκομείο, προκειμένου να βοηθήσουν τους ασθενείς».

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι το νοσοκομείο θα ενισχυθεί με προσωπικό από άλλες περιοχές, που δεν είναι τόσο επιβαρυμένες. «Αυτή τη στιγμή της μάχης το ΕΣΥ είναι ένα, τόσο οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Θα δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για να τα καταφέρουμε», τόνισε.

Ο υφυπουργός, απεύθυνε έκκληση προς όλους για την τήρηση των μέτρων. «Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχει κάποια αποκλιμάκωση, αλλά έχουμε ακόμα δρόμο, δεν πρέπει να χαλαρώσουμε και δεν εφησυχάζουμε».