Δήμος Κατερίνης – ΔΕΥΑΚ: Σε εξέλιξη η κατασκευή νέας υδρογεώτρησης στην Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου

Κοινωνία Πολιτική

Κώστας Κουκοδήμος: Επαρκής & ασφαλής πρόσβαση στο πόσιμο νερό καλής ποιότητας για το Π.Κεραμίδι

Στην επίλυση πάγιων προβλημάτων στο νερό ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Π.Κεραμιδίου αναμένεται να συμβάλλει η ανόρυξη από τη ΔΕΥΑΚ νέας υδρογεώτρησης (μέγιστο βάθος σωλήνωσης 332 m), στη θέση «ΠΛΥΣΤΙΚΟ», η α’ φάση της οποίας είναι ήδη σε εξέλιξη.

Την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης των έως σήμερα εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Τ.Κ. Π.Κεραμιδίου Ιωάννη Τάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες επιθεώρησε τις παρεμβάσεις.

Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Το έργο συνιστά μέρος ενός σημαντικού κύκλου εργασιών που εκτελούνται σε πολλές περιοχές του Δήμου μας και αφορούν την ύδρευση και την ποιοτική βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση υλοποιούμε τη δέσμευσή μας, προς τους κατοίκους για την επίλυση πάγιων προβλημάτων στο νερό ύδρευσης της περιοχής».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η  συγκεκριμένη γεώτρηση αντικαθιστά την παλαιότερη, που εδώ και χρόνια δεν ανταποκρινόταν στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ έρχεται να καλύψει την επαρκή, ασφαλή πρόσβαση στο πόσιμο νερό καλής ποιότητας τόσο για το Π.Κεραμίδι, όσο και για κατοικίες που βρίσκονται στην επαρχιακή οδό Εξοχής – Π. Κεραμιδίου.

Η επόμενη φάση των εργασιών θα επικεντρωθεί στον εξοπλισμό και εξηλεκτρισμό της υδρογεώτρησης.