Επιστολή στον Υπουργό Υγείας του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ: “Τονώστε το ηθικό των εργαζομένων, όχι με χειροκροτήματα αλλά στην πράξη”

Επαγγελματίες Κοινωνία Πολιτική

Κύριε Υπουργέ

Εμείς, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων  του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, ως καθημερινοί αποδέκτες των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά και ως εργαζόμενοι και οι ίδιοι, θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας τα παρακάτω:

Πιστεύουμε πως τόσο εσείς ως Υπουργός Υγείας  όσο και οι πολίτες μέσα από την κρίση που προκάλεσε ο covid-19, έχετε  κατανοήσει πλέον την αναγκαιότητα στήριξης του ΕΣΥ καθώς και το ποιοι είναι οι υγειονομικοί υπάλληλοι. Τις γνώσεις τους, την επαγγελματική τους επάρκεια, τη δουλειά τους και κυρίως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες την επιτελούν.

Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρετε αποφάσεις που δικαιώνουν την προσφορά τους και τους δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουν.

Κλείστε το μεγάλο θέμα των ΒΑΕ με την πλήρη ένταξη σε αυτό όλων των υγειονομικών. Οποιοδήποτε σχόλιο και επιχείρημα πάνω στο θέμα των ΒΑΕ  και της ένταξης σε αυτό των υγειονομικών θεωρούμε πως είναι περιττό.

Δικαιώστε τους ΔΕ Νοσηλευτές με την ένταξη τους στον ένα και Ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο. Μην ξεχνάτε πως πρόκειται για το μισό νοσηλευτικό δυναμικό της χώρας που πρωτοστάτησε πάντα  και πρωτοστατεί και τώρα στη μάχη με τον covid-19, εργαζόμενο ως νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ του κορονοιου. Μην ξαναπέσετε στην παγίδα της ΕΝΕ και της μονόπλευρης πληροφόρησης. Αν τον Μάιο υπογράφατε για την αποπομπή τους από τον νοσηλευτικό κλάδο, τι θα γινόταν τώρα;

Μην ξεχνάτε τους συμβασιούχους, τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ και την αγωνία τους για μόνιμη και σταθερή εργασία. Πρόκειται για υπαλλήλους που πρόσφεραν, εκπαιδεύτηκαν και στην πιο παραγωγική τους ώρα κινδυνεύουν να απολυθούν.

Ακούστε τους «ήρωες», όπως τους αποκαλείτε, τόσο τους επιφανείς των ΜΕΘ, όσο και τους αφανείς των κλινικών, τους τραυματιοφορείς, τους φυσιοθεραπευτές και τα αιτήματά τους, όλους τους υγειονομικούς υπαλλήλους.

Το πρώτο κύμα του covid-19 εξάντλησε τους εργαζόμενους, μην αφήσετε το δεύτερο κύμα να τους αποτελειώσει. Για να συνεχίσει το ΕΣΥ να παραμένει όρθιο τονώστε το ηθικό των ανθρώπων του. Ο καλύτερος τρόπος τόνωσης είναι η δικαίωση της προσφοράς τους και η αναγνώριση της στήριξης που παρέχουν εδώ και χρόνια σε ένα ΕΣΥ που πάσχει. Τονώστε λοιπόν το ηθικό  των εργαζομένων, όχι με χειροκροτήματα αλλά στην πράξη. Τότε, χωρίς την πίκρα της αδικίας, να ξέρετε πως δεν θα λυγίσουν όσα κύματα  κορωνοιού και να έρθουν.

Ελπίζοντας σε εσάς

Για το ΔΣ 

    Ο Πρόεδρος                                        O  Γεν. Γραμματέας

Κοροξενός Χαράλαμπος                          Βούλτσιος    Αθανάσιος