Μήνυμα Βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκου για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Πολιτική

Φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ‘Επος του 1940.

80 χρόνια από το ιστορικό OΧΙ των Ελλήνων κατά του φασισμού και του ναζισμού.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940 μας βρίσκει αντιμέτωπους με έναν διπλό αγώνα. 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται και το Ελληνικό έθνος καλείται και πάλι να φανερώσει τα ψυχικά του αποθέματα σε δύναμη, αντοχή και πατριωτισμό. 

Η Τουρκία εδώ και μεγάλο χρονοδιάστημα απειλεί κυριαρχικά μας δικαιώματα λειτουργώντας ως παράγοντας αποσταθεροποίησης στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι προκλήσεις διαδοχικές, οι δηλώσεις εμπρηστικές και η επιδίωξη ενός θερμού επεισοδίου εμφανέστατη. 

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας, ωστόσο, σε διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση είναι πανέτοιμες να αποδείξουν σε κάθε επίδοξο εισβολέα πως είναι πανάξιοι απόγονοι των ηρωικών τους προγόνων, των 14.000 πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στα Ελληνοαλβανικά σύνορα και όχι μόνο αυτών. 

Επιπλέον, λόγω των περιοριστικών μέτρων της πανδημίας δεν έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την φετινή επέτειο με την παρουσία μας στην πανηγυρική δοξολογία, την κατάθεση στεφάνων και τις παρελάσεις. 

Ας είναι, όμως, εφόσον οφείλουμε να προτάξουμε το αγαθό της Δημόσιας Υγείας.

Η τιμή, η δόξα, η ευγνωμοσύνη για τους πρωταγωνιστές του μεγαλείου του 1940 θα αποδοθεί από τον καθένα μας με την ύψωση της γαλανόλευκης σε κάθε σπίτι, με την νοερή ενατένιση των απαράμιλλων αγώνων τους και με τη βαθιά συγκίνηση που θα νιώσουμε σκεπτόμενοι την αυταπάρνηση, την ανιδιοτέλεια και τη θυσία τους για να είμαστε εμείς σήμερα λεύτεροι.

Ζήτω, λοιπόν, η 28η Οκτωβρίου του 1940. Το ηθικό μας ψηλά, η εμπιστοσύνη στο στρατό μας ακέραια, η αγάπη για την Πατρίδα και την Ελευθερία στην κορύφωσή τους. 

Χρόνια πολλά σε όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες!