Χρήστος Γκουγκουρέλας: «Ο Κώστας Κουκοδήμος είναι ένας άξιος Δήμαρχος».

Πολιτική

Πολυσυζητημένο πρόσωπο των ημερών μας, ο Χρήστος Γκουγκουρέλας, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και εκτός Πιερίας. Ο λόγος, ευνόητος. Ο σοβαρός και μελετημένος λόγος του αλλά και η δυνατή γραφίδα τού Κατερινιώτη Δικηγόρου ξεφεύγει πλέον από τα όρια της Πιερίας. Άρθρα του δημοσιεύονται πια σε Αθηναϊκά και πανελλήνια Μέσα Ενημέρωσης.

Τον Χρήστο Γκουγκουρέλα συναντήσαμε πρόσφατα στην πλατεία Δημαρχείου, στην Κατερίνη, σε κάποια καφετέρια. Και πάνω στη συζήτηση ήρθε και η ιδέα για μια μικρή αλλά περιεκτική συνέντευξη, που ακολουθεί.

Ολόκληρη αυτή η σύντομη, αλλά νομίζουμε ενδιαφέρουσα, συνέντευξη έχει ως εξής:

Ανδρέας Γαλανός: Κύριε Γκουγκουρέλα, γράφετε συνεχώς για τα φλέγοντα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα. Πώς και γιατί έχετε επιλέξει αυτό το αντικείμενο;

Χ. Γκουγκουρέλας: Τα εθνικά και ευρωπαϊκά θέματα καθώς και η εξωτερική πολιτική τής χώρας αποτελούν τομέα τού γνωστικού αντικειμένου και της επιστημονικής μου κατάρτισης και είναι φυσικά τού άμεσου ενδιαφέροντός μου. Προσπαθώ να αναλύσω τις συγκυρίες, τις στρατηγικές και τις ιδιαιτερότητες των θεμάτων αυτών και ελπίζω ότι προσφέρω χρήσιμες υπηρεσίες.

Επειδή έχετε θητεύσει και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού, επί πολλά χρόνια, μπαίνω στον «πειρασμό» να σας ρωτήσω: Πως βλέπετε, αλήθεια, την τωρινή Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης;

Χ. Γκουγκουρέλας: Η νέα διοίκηση του Δήμου Κατερίνης με εκπλήσσει ευχάριστα. Ξεκίνησε και συνεχίζει το έργο της με μεράκι και μεθοδικότητα. Βλέπω αληθινή επιμέλεια για τα θέματα της καθημερινότητας, διαφανή και χρηστή διαχείριση, βλέπω την πόλη μας να αλλάζει. Κι αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Σ’ αυτά που λέτε, ποια είναι η συμβολή τού νέου Δημάρχου;

Χ. Γκουγκουρέλας: Είναι αυτονόητο ότι όλα αυτά για να γίνουν, απαιτούν έναν ικανό καθοδηγητή. Ο νέος Δήμαρχος, ο Κώστας Κουκοδήμος, είναι ένας έμπειρος πολιτικός, έχει δεδομένα την έξωθεν καλή μαρτυρία και του αναγνωρίζω δύο καίρια πλεονεκτήματα: Πρώτον, ακούει τους πολίτες, άρα εισέρχεται στην ουσία των προβλημάτων. Δεύτερον, προσπαθεί ειλικρινά. Με αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα, μπορώ να πω ότι ο Κώστας Κουκοδήμος είναι ένας πραγματικά άξιος Δήμαρχος.

Επιτρέψτε μου και κάτι τελευταίο. Ο κορωνοϊός πήγε την Οικονομία πολύ πίσω. Θα τα καταφέρουμε ως χώρα τελικά;

Χ. Γκουγκουρέλας: Το ελπίζω. Η ευρωπαϊκή ηγεσία βρήκε τη διέξοδο με τη δημιουργία τού Ταμείου Ανάκαμψης. Αν τα επόμενα χρόνια εισρεύσουν στη χώρα τα περιβόητα 72 δισ. ευρώ και εφόσον αξιοποιηθούν σωστά, κάτι το οποίο έδειξε ότι είναι ικανή να το πράξει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η χώρα θα ξαναβρεί τον δρόμο της και οι προοπτικές τής ανάπτυξής της θα καταστούν ξανά ευοίωνες.

Ανδρέας Γαλανός: Κύριε Γκουγκουρέλα, σας ευχαριστώ πολύ γι’ αυτή τη μικρή αλλά ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Χ.Γκουγκουρέλας: Να είστε καλά.