Ο Δήμος Κατερίνης στην πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών»

Πολιτική Πολιτισμός

Ο Δήμος Κατερίνης, ως μέλος του Δικτύου SDG 17 Greece, του επίσημου φορέα του ΟΗΕ για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού στην Ελλάδα, συμμετέχει στην πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών», με αφορμή τα 75 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, φωταγωγήθηκε με μπλε χρώμα το Δημαρχείο της πόλης. Τη συγκεκριμένη πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία με τίτλο «Φωτίζουμε την Ευρώπη με το Μπλε των Ηνωμένων Εθνών» συντόνισε στην Ελλάδα το Δίκτυο SDG 17 Greece ως ο επίσημος φορέας για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην πατρίδα μας, κατόπιν πρόσκλησης του Γραφείου Επικοινωνίας του ΟΗΕ για την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ συμμετείχε η ΚΕΔΕ και δήμοι σε όλη τη χώρα.

«Στόχος μας είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά έναν καλύτερο κόσμο, πιο ανθρώπινο, με λιγότερες διακρίσεις, που θα σέβεται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, θα προάγει την κοινωνική πρόοδο και ευημερία» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.