Συνάντηση του Δήμαρχου Κατερίνης με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών “I can‘t breathe” – Κώστας Κουκοδήμος: Το μακροχρόνιο θέμα της ρύπανσης και της δυσωδίας στην πόλη θα σταματήσει

Κοινωνία Πολιτική

Η επιτακτική ανάγκη να βρεθεί οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα της έντονης δυσωδίας που αναγκάζονται να υπομείνουν κάτοικοι και επισκέπτες της Κατερίνης επισημάνθηκε στη συνάντηση που είχε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών “I can‘t breathe”-”Δεν μπορώ να ανασάνω”.

Όπως είναι γνωστό, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που «συναντά» το έμπρακτο ενδιαφέρον και τις ενέργειες του Δήμου Κατερίνης για ένα καθαρό περιβάλλον, δημιουργήθηκε από  αγανακτισμένους πολίτες για τη ρύπανση, που εδώ και χρόνια υφίσταται στις παρυφές της πόλης, η οποία εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και συνιστά τροχοπέδη στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

“Σας υπόσχομαι ότι, θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε το μακροχρόνιο θέμα της ρύπανσης της αντιπλημμυρικής τάφρου και της δυσωδίας στην πόλη θα σταματήσει”, δήλωσε ο κ. Κώστας Κουκοδήμος στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ομάδας Πρωτοβουλίας Πολιτών “I Can’t Breathe” και συνέχισε: “Κι όχι μόνο, στην αντιπλημμυρική τάφρο αλλά και σε άλλα ρέματα της περιοχής τα οποία μολύνουν και τη θάλασσά μας από τον Κορινό μέχρι την Ολυμπιακή Ακτή. Ο Δήμος της Κατερίνης, αφουγκράζεται την κοινωνία και ενεργεί για την προάσπισή της και τη διεκδίκηση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Από την άλλη, πιστεύουμε πολύ στο τουριστικό προϊόν της περιοχής μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, να ακυρώσει τις αξιόλογες προσπάθειες των επιχειρηματιών του τουρισμού.”

Παράλληλα, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τα μέλη της ΟΠΠ ότι, ο φάκελος που κατατέθηκε από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Γιώργο Νταντάμη στον Εισαγγελέα, βρίσκεται πλέον στη διάθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και αναμένονται οι Ελεγκτές Περιβάλλοντος να επιληφθούν του θέματος. Επιπλέον, κατετέθη αίτημα/πρόταση στην ΚΕΔΕ, να επανέλθει η αρμοδιότητα του καθαρισμού και της εποπτείας των ρεμάτων στους Δήμους.

Στο τέλος της συζήτησης, η οποία εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα, ο κ. Κουκοδήμος δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στην προσπάθεια της ΟΠΠ και την προθυμία του να συνδράμει τη Συντονιστική Επιτροπή στις επόμενες ενέργειές της, που μεταξύ άλλων το αμέσως προσεχές διάστημα, περιλαμβάνουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στη συνάντηση εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής παρέστησαν οι:  Νόπη Βαρυτιμίδου – αναπληρώτρια Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Κατερίνης, Αλέκος Σιδηρόπουλος, Σούζαν Σιδηροπούλου, Βίκυ Ζάχου, Σημέλα Ελευθεριάδου.