Όλυμπος: Κατέληξε ο άτυχος 63χρονος – Έμπειρος ορειβάτης από την Θεσσαλονίκη, μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου- Στην ομάδα βρισκόταν και ο αδελφός του

Κοινωνία

Κατέληξε ο 63χρονος ορειβάτης, που εντοπίστηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στον Όλυμπο χωρίς τις αισθήσεις του. Ο άτυχος άνδρας ήταν από την Θεσσαλονίκη έμπειρος ορειβάτης και μέλος του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης Παναγιώτη Πασαλή η επιχείρηση της μεταφοράς του από την περιοχή Λιβαδάκι έληξε περίπου στις 1.30 τη νύχτα. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 15.15 για το περιστατικό και αμέσως στήθηκε η επιχείρηση διάσωσης

Δεκαοχτώ πυροσβέστες, εννέα από τις Π.Υ. Κατερίνης, Π.Υ  Λιτοχώρου, και εννέα από την 2η και 8η Ε.Μ.Α.Κ. καθώς και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μετέφεραν τον άτυχο 63χρονο στη θέση Πριόνια κάνοντας συνολικά μια διαδρομή επτά ωρών, από όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διακομίσθηκε στο Κέντρο Υγείας Λιτοχώρου και μετά στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο 63χρονος αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας, παθολογικής φύσης κατά την ανάβασή του στο βουνό και τα υπόλοιπα πέντε μέλη της ομάδας που βρίσκονταν μαζί του κάλεσαν σε βοήθεια μέσω τηλεφώνου. Ανάμεσα στα μέλη της ομάδας ήταν και ο αδελφός του άτυχου ορειβάτη.

(φωτογραφία αρχείου)