Τα μέτρα που ισχύουν από αύριο στην Πιερία, σύμφωνα με τον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας – Χωρίς υποχρεωτική μάσκα έξω, μισή ώρα αργότερα θα κλείνουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κοινωνία Πολιτική

Τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα ο διαδραστικός Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας από τον κορωνοϊό που αποτελείται από 4 επίπεδα προληπτικών μέτρων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας.

Ο καθορισμός του επιπέδου συναγερμού σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος Υγείας (π.χ. χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες και κλίνες Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες. Ο προσδιορισμός των μέτρων και κανόνων υπόκειται σε τροποποιήσεις με βάση νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα.

Η Πιερία ανήκει στο επίπεδο 2, δηλαδή στο επίπεδο επιτήρησης και από αύριο αλλάζουν δυο μέτρα: η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και κλείσιμο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις 12.30 αντί για 12.00.