Ακρόπολη: Από αύριο η νέα μαγευτική εικόνα της – φωτογραφίες και βίντεο

Κοινωνία Πολιτική Πολιτισμός

Μια νέα, φαντασμαγορική εικόνα αποκτά ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης μέσα από το έργο του αναβαθμισμένου φωτισμού της το οποίο θα αναδείξει, ακόμη περισσότερο την μοναδικότητα της. Η επίσημη τελετή της φωταγώγησης του κορυφαίου μνημείου θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 8 το βράδυ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνας Μενδώνη και του προέδρου του Ιδρύματος Ωνάση – έκανε τη δωρεά για το έργο –  κ. Αντώνη Παπαδημητρίου και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω live streaming από τον ιστότοπο  του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  από το κανάλι YouTube του Ιδρύματος Ωνάση και σε απευθείας μετάδοση από την ΕΤ1.

Μέσω του νέου αναβαθμισμένου φωτισμού διακρίνονται τα μνημεία του Ιερού Βράχου από τα τείχη, αλλά και μεταξύ τους. Ο Βράχος, τα Τείχη, ο Παρθενώνας, τα Προπύλαια, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης, το Ερέχθειο, το Θέατρο του Διονύσου, η Στοά του Ευμένους, το Διονυσιακό Ιερό φωτίζονται εκ νέου ενώ για πρώτη φορά υποστηρίζονται φωτιστικά το μνημείο του Θρασύλλου, οι Χορηγικοί Κίονες, το Ασκληπιείο, τα σπήλαια του Απόλλωνος και της Αγλαύρου / Κλεψύδρα και το Ιερό της Αφροδίτης.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=U1gn7XisjQ4&ab_channel=%CE%A5%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%91%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D[/youtube]

πηγή: Πρώτο θέμα