Κατερίνη: Σε εξέλιξη η κατασκευή του έργου αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή της οδού Βούλγαρη

Κοινωνία

Ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της οδού Βούλγαρη (Μαρτίου, στο ύψος της Περιφ.Ενότητας Πιερίας – πρώην Νομαρχία), καθώς και της ευρύτερης περιοχής, βρίσκει επιτέλους τη λύση του. Ο λόγος για την κατασκευή από τη ΔΕΥΑΚ δικτύου ομβρίων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, που κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους ακόμη και μετά από λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης.

Στη διάρκεια αυτοψίας που πραγματοποίησε σήμερα, την ικανοποίησή του για την πορεία εξέλιξης των εργασιών εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση των περιουσιών δημοτών μας από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κατασκευή δικτύων ομβρίων. Κορυφαίες προτεραιότητές μας είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών μας. Για το λόγο αυτό, σχεδιάζουμε την υλοποίηση κι άλλων αντίστοιχων έργων».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστέριος Μπουσνάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρά την μεγάλη υποστελέχωση που παρουσιάζει στο τεχνικό της τμήμα φρόντισε για την έγκαιρη και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή της διανοιγμένης οδού Βούλγαρη. Η εν λόγω περιοχή αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση. Παρόλα αυτά κανείς δεν μερίμνησε τα προηγούμενα έτη για την επίλυση των προβλημάτων πλημμυρισμού. Για τον λόγο αυτό μέχρι την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή 70 μέτρων κεντρικού δικτύου ομβρίων αγωγού με τα απαραίτητα κεντρικά φρεάτια-εσχάρες απορροής».

Τέλος, σε επόμενη φάση θα γίνει και η ασφαλτόστρωση του τμήματος πάνω από το  κατασκευαζόμενο δίκτυο ομβρίων, καθώς και οιαδήποτε άλλη παρέμβαση απαιτηθεί.