Παρέλαση Κατερίνης: Αποδοκιμασίες,αστυνομία και ένταση

Κοινωνία Πολιτική

Άγριες αποδοκιμασίες σημειώθηκαν στην παρέλαση χθες της Κατερίνης για την 25η Μαρτίου εναντίον του εκπροσώπου της κυβέρνησης, γενικό γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστο Σίμο, και κυρίως εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Χάρη Τζαμακλή.

Mαθητές και πολίτες, σύμφωνα κυνήγησαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μετά το πέρας της παρέλασης, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις τον φυγάδευσαν, προκειμένου να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του για να αποχωρήσει από τον χώρο. Ακολούθησε ένταση  με τους συγκεντρωθέντες να  βρίζουν και να τον  φωνάζουν «προδότη».

Οι αποδοκιμασίες ξεκίνησαν αρχικώς από την πλατεία Ελευθερίας κατά την κατάθεση στεφάνων, όπου πολίτες αποδοκίμασαν τον γενικό γραμματέα και τον βουλευτή, όταν κατέθεσαν  στεφάνι στο Άγαλμα της Ελευθερίας.

Κατά την διάρκεια της  παρέλασης οι πολίτες τραγουδούσαν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή», μαζί με τους μαθητές  και μαθήτριες, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων,ενώ όλοι τους σχεδόν φορούσαν κονκάρδες για την ελληνικότητα της Μακεδονίας με τον Ήλιο της Βεργίνας.

Μεγάλη ομάδα πολιτών είχε παραταχθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και φώναζαν συνθήματα για τη Μακεδονία. Στην εξέδρα στην πλατεία Ηρώων συγκεντρώθηκαν μαθητές  και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή», ενώ ισχυρός ήταν ο κλοιός της αστυνομίας.

Όταν  πήγε να φύγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την εξέδρα πολλοί πολίτες ενώθηκαν με τους νεολαίους και άρχισαν να τον αποδοκιμάζουν άγρια, ώσπου η αστυνομία τον φυγάδευσε  από τον χώρο.