Γ. Νταντάμης: «Είμαστε διαφορετικοί. Για εμάς η πολιτική είναι λειτούργημα. Γι αυτό είμαστε Φάρος Ελπίδας για τον Δήμο Κατερίνης, ίσως η τελευταία ελπίδα»

Πολιτική

Ακριβώς ένα χρόνο μετά από την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για Δήμαρχος Κατερίνης, ο Γιώργος Νταντάμης, στις 14 Μαρτίου 2019, ανακοίνωσε τις προγραμματικές θέσεις/δεσμεύσεις του συνδυασμού «Ανανέωση Τώρα».

Με κεντρικό σύνθημα «Ένας Δήμος Κατερίνης που Αξίζει να Ζεις», σε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, παρουσία υποψηφίων του συνδυασμού, παρουσιάστηκαν από τον ίδιο τον Γιώργο Νταντάμη μία προς μία οι προτάσεις για τον Δήμο Κατερίνης. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και άμεσα υλοποιήσιμο που λαμβάνει υπόψη τις ιδιαίτερες οικονομικές συνθήκες.

Ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο χτίστηκε το πρόγραμμα είναι το τρίπτυχο: Δήμος να Ζεις, Δήμος με Ταυτότητα, Δήμος με Προοπτική. Το πρόγραμμα απαρτίζεται από 12 τομείς / άξονες που αγκαλιάζουν όλο το κοινωνικό φάσμα της καθημερινότητας στον Δήμο Κατερίνης ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι τρόποι επίτευξης της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου.

«Το πρόγραμμα του συνδυασμού μας είναι το αποτέλεσμα ενός χρόνου διαβούλευσης με τους δημότες, τους φορείς και τις συλλογικότητες του Δήμου Κατερίνης», τόνισε ο κ. Νταντάμης και υπογράμμισε ότι η κατάρτισή του έγινε αποκλειστικά από τους υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού με τη συμμετοχή τεχνοκρατών φίλων και συνεργατών.

Η τοποθέτηση του Γ. Νταντάμη για τη φιλοσοφία και την πρόταση του Συνδυασμού για τον Δήμο Κατερίνης.

«Επίκεντρο του προγράμματος, ο παράγοντας άνθρωπος»

Ο κ. Νταντάμης αναφέρθηκε στην πολιτική σκέψη που οδήγησε σ’ αυτό το πρόγραμμα, σημειώνοντας: «Επαναλαμβάνουμε συχνά όπου βρεθούμε τις φράσεις ο ευλογημένος αυτός τόπος, ο πλούτος αυτού του τόπου… Αυτά είναι τα εφόδια που μας βοηθούν να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο. Επίκεντρο του προγράμματός μας είναι ο παράγοντας άνθρωπος, ο δημότης. Όλα γίνονται για τη βελτίωση της ζωής των συνδημοτών μας. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά αλλά κυρίως έχει την πολιτική  βούληση του συνδυασμού να  βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας».

«Ερχόμαστε ως εθελοντές, όχι ως καριερίστες της πολιτικής»

«Σημειώστε κάτι, που είναι και η πεμπτουσία αυτού του συνδυασμού: είστε άνθρωποι αυτού του τόπου, γνωρίζετε ανθρώπους και καταστάσεις, γνωρίζετε τις περισσότερες φυσιογνωμίες του συνδυασμού μας, είτε από το επάγγελμά τους, είτε από τη δράση τους είτε από την πολιτική τους παρέμβαση. Όλοι μας έχουμε ένα κοινό χαρακτηριστικό: ερχόμαστε ως εθελοντές, όχι ως καριερίστες της πολιτικής. Δεν ερχόμαστε να σπρώξουμε τους απερχόμενους από τις καρέκλες για να τις καβαλήσουμε εμείς. Δεν κάνουμε γιουρούσι στα χειμερινά ανάκτορα.  Ερχόμαστε με την νηφαλιότητα, ηπιότητα, ευσυνειδησία και κυρίως το πιστεύω μας ότι η κοινωνία πρέπει να είναι αλληλέγγυα. Όσοι έχουν την γνώση και την πολιτική βούληση να μπουν μπροστά και να βοηθήσουν τον τόπο. Αναγνωρίζουμε αυτήν την ευθύνη γιατί αν δεν γνωρίζεις το μέγεθος της ευθύνης που διεκδικείς με το αξίωμα του Δημάρχου, του Δημοτικού Συμβούλου και κάθε πολιτικού αξιώματος, είσαι επικίνδυνος. Και εγώ ξέρω πολύ καλά για μένα και τους συνεργάτες μου ότι μόνον επικίνδυνοι δεν είμαστε. Είμαστε άνθρωποι με επαγγελματικές καριέρες από όλο το φάσμα της κοινωνίας και θέλουμε να στηρίξουμε αυτόν τον τόπο που βιώνει μια πολυετή κρίση».

«Ευθέως σας λέω, δεν μοιάζουμε με τους άλλους. Είμαστε διαφορετικοί. Είμαστε Φάρος Ελπίδας για τον Δήμο Κατερίνης»

«Τι θέλουμε να πετύχουμε με το πρόγραμμά μας; Να βελτιώσουμε την ποιότητας ζωής του συνδημότη μας. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να έχουμε έναν Δήμο εύρωστο, ταμειακά εντάξει, έναν Δήμο που παράγει και κερδίζει ώστε να έχει τη δυνατότητα να παρέχει τον κοινωνικό μισθό στον δημότη που περιμένει εναγωνίως.

Ευθέως σας λέω ότι δεν μοιάζουμε με τους άλλους. Μπορεί η κοινωνία να λέει ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το  ίδιο. Είμαστε διαφορετικοί. Καλούμε σε συστράτευση τους πάντες. Ανεξαρτήτως κομματικής και πολιτικής προέλευσης. Ήδη εμείς το πετύχαμε στον συνδυασμό μας. Είμαστε μια εκπληκτική παρέα που συμφώνησε ότι οι διαφορές της κεντρικής πολιτικής σκηνής μπορούν να μείνουν στην άκρη.

Αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα. Καλώ όλους να στηρίξουν αυτόν τον συνδυασμό που εμείς πιστεύουμε ότι είναι Φάρος ελπίδας γι αυτόν τον τόπο. Ίσως είναι η τελευταία ελπίδα που δίνεται αυτή την εποχή.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή συμπληρώνει τον Μάιο 17 χρόνια στον δήμο Κατερίνης, 4 ως αντιπολίτευση και 13 ως πλειοψηφία. Άλλα 4 χρόνια και θα γίνουν 21, δηλαδή το 1/5 του αιώνα και λίγο παραπάνω. Δεν είναι επάγγελμα η πολιτική, είναι λειτούργημα και εμείς ως τέτοιο την βλέπουμε και έτσι θέλουμε να το υπηρετήσουμε.

Τα περισσότερα μέλη του συνδυασμού έχουν εθελοντική δράση, αυτό κάτι δείχνει. Γι αυτό είμαστε περήφανοι για την ποιότητα αυτών των ανθρώπων που στέκονται στο πλευρό μου και εγώ στο δικό τους. Για αυτό είμαστε φάρος ελπίδας, γιατί είμαστε η ομάδα που θέλει την πρόοδο και την ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την δημοκρατία στην τοπική αυτοδιοίκηση που είναι το βασικό κύτταρο της δημοκρατίας».