Κατερίνη: Κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή του 10ου Δημοτικού

Κοινωνία

Με στόχο την κάλυψη του συνόλου των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης με δίκτυα κοινής ωφελείας και παράλληλα με τις παρεμβάσεις ανάπλασης στην Επέκταση των Ευαγγελικών (πέριξ του 10ου Δημοτικού Σχολείου και κοντά στο 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης), αναμένεται να ολοκληρωθεί έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου από την ΔΕΥΑΚ και η κατασκευή του δικτύου ομβρίων στην περιοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και την τήρηση των αρχών της αειφορικής ανάπτυξης συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κατασκευή δικτύων πεζοδρόμων, καθώς και κοινωφελών δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων. Με γνώμονα τόσο την διαμόρφωση βέλτιστων διαδρομών αυξημένης ασφάλειας για την προσέγγιση των σχολικών δομών όσο και την οπτική αναβάθμιση των χώρων πέριξ αυτών προσδοκούμε να αμβλύνουμε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μαθητές».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Αστέριος Μπουσνάκης τονίζει χαρακτηριστικά: «Η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. παρά την μεγάλη υποστελέχωση που παρουσιάζει στο τεχνικό τμήμα φρόντισε για την έγκαιρη και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κατασκευή δικτύου ομβρίων στην περιοχή του 10ου Δημοτικού Σχολείου. Η εν λόγω περιοχή αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα πλημμυρικών φαινομένων μετά από κάθε έντονη βροχόπτωση. Παρόλα αυτά κανείς δεν μερίμνησε τα προηγούμενα έτη για την επίλυση των προβλημάτων αυτών. Για τον λόγο αυτό, έως την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή 200 μέτρων κεντρικού δικτύου ομβρίων αγωγού PVC διατομής Φ400 με 10 κεντρικά φρεάτια-εσχάρες απορροής. Η μόνη εκκρεμότητα που θα απομείνει είναι η ασφαλτόστρωση του τμήματος πάνω από κατασκευαζόμενο δίκτυο ομβρίων. Ήδη έχει προγραμματιστεί η καθημερινή διαβροχή του εν λόγω σκάμματος προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη συμπύκνωση αποφεύγοντας κατά το δυνατόν καθιζήσεις του νέου ασφαλτοτάπητα που θα επιστρωθεί».