Η Ελλάδα οχυρώνεται σε Έβρο και Αιγαίο- Τουρκικό υπ.Εθνικής Άμυνας: «Tο πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή»- Πρ.των συνοριοφυλάκων Έβρου:«Ο Έβρος θα παραμείνει όρθιος»

Κοινωνία Πολιτική

Έχοντας το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής που θα διεξαχθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου η ΕΕ έχει απειλήσει με κυρώσεις την Άγκυρα εάν δεν έχει προχωρήσει σε αποκλιμάκωση της έντασης, η Αθήνα μέσα από μία σειρά διπλωματικών επαφών αλλά και κινήσεων που θωρακίζουν ευαίσθητες περιοχές στις οποίες εντείνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στη γειτονική χώρα.

Την ίδια στιγμή, οι προκλητικές ενέργειες από πλευράς Τουρκίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Μετά τις πολεμικές ιαχές Ερντογάν ο οποίος  είπε χθες, ότι «θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να σκίσει τους παράνομους χάρτες που της επιβάλλονται» ήρθε σήμερα άλλη μία προκλητική δήλωση από τη γειτονική χώρα.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση από το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, «το πολεμικό ναυτικό της Τουρκίας θα συνεχίσει το καθήκον του και δε θα επιτρέψει τον εκφοβισμό στην περιοχή».

Καμία απειλή δε μας τρομάζει

«Καμία απειλή δε μας τρομάζει» είναι το μήνυμα που στέλνει από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο διάστημα η ρητορεία και οι προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας ξεφεύγουν από ότι έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες.

Από την πλευρά της η Ελλάδα έχει εντατικοποιήσει όλες τις διπλωματικές ενέργειες κι όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με τις απειλές πολέμου του Τούρκου προέδρου: «Ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστεί, αλλά θα υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Δεν μας τρομάζει καμία απειλή».

Την άποψη ότι έως τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, όπου θα συζητηθούν οι κυρώσεις, η Τουρκία θα εντείνει τις πιέσεις της προς την Ελλάδα με μοχλό το μεταναστευτικό εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε»

«Είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε», τόνισε ο κ. Κουμουτσάκος, λέγοντας ότι η φύλαξη των ελληνικών συνόρων έχει ενισχυθεί με δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, ενώ σύμφωνα με την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπάρξει επέκταση και ενίσχυση του φράχτη.

«Ο Έβρος θα παραμείνει όρθιος»

Την ώρα που η Τουρκία επιχειρεί να προχωρήσει σε παιχνίδια εντυπώσεων με τη μεταφορά τανκς κοντά στην Ανδριανούπολη, ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων Έβρου έστειλε το δικό του μήνυμα σημειώνοντας ότι ο «ο Έβρος έμεινε όρθιος τον Μάρτιο και θα παραμείνει όρθιος και σε αυτές τις ροές».

«Υπάρχει αρκετή πίεση στις υπηρεσίες μας αλλά δεν έχουμε σε καμία περίπτωση την εισβολή του Μάρτιου» είπε ο Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς μιλώντας στον ρ/σ Θέμα.

Όπως σημείωσε «περιμένουμε τον νέο φράχτη, τις θερμικές κάμερες και με τους νέους συνοριοφύλακες η φύλαξη των συνόρων θα γίνει καλύτερη».

«Μαζί με εμάς τους παλιούς που συμπληρώνουμε 22 στην πρώτη γραμμή της φύλαξης της χώρας, τα νέα παιδιά που τα βλέπουμε ορεξάτα να θέλουν να δουλέψουν νομίζω ότι τα πράγματα θα ειναι καλύτερα» συμπλήρωσε.

Τόνισε, ακόμα, ότι «το ηθικό των κατοίκων του Έβρου ήταν και είναι υψηλό. Μας έδωσαν τέτοια δύναμη τον Μάρτιο για να κρατήσουμε την εισβολή και τον πόλεμο της προπαγάνδας από την Τουρκία».

πηγή:In.gr