Tριήμερη περιοδεία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη σε δομές της βόρειας Ελλάδας – Στόχος το 2020 η μείωση των δομών.

Κοινωνία Πολιτική

Με τις επισκέψεις του στις δομές φιλοξενίας της Αλεξάνδρειας, της Βέροιας και της Κάτω Μηλιάς ολοκλήρωσε χθες τη δεύτερη μέρα της τριήμερης περιοδείας του στη βόρεια Ελλάδα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Το πρωί, ο υπουργός είχε επισκεφθεί τη δομή της Νέας Καβάλας και είχε συναντήσεις με τους δημάρχους Παιονίας και Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ο υπουργός είπε πως «λειτουργούσαν 67 ξενοδοχεία στην Ελλάδα για τις ανάγκες των μεταναστευτικών ροών και αυτή τη στιγμή λειτουργούν 49» και προσέθεσε οι ξενοδοχειακές δομές φιλοξενίας συνέβαλαν τα μέγιστα για την προστασία των ευάλωτων ομάδων. «Όλα θα κλείσουν εντός του 2020» τόνισε.

«Τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση εφαρμόζει μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό σε σχέση με το 2015. Βάλαμε δυο στόχους: την ουσιαστική μείωση των μεταναστευτικών ροών και τον δραστικό περιορισμό των επιπτώσεων της κρίσης στις τοπικές κοινωνίες», σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι τους τελευταίους μήνες οι ροές έχουν μειωθεί κατά πάνω από 90%. «Αυτό μας επιτρέπει να αποσυμφορήσουμε όχι μόνο τις δομές των νησιών, όπου η αποσυμφόρηση έχει φτάσει στο 35% αλλά να αρχίσουμε να κλείνουμε και δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα» ανέφερε και προσέθεσε: «Χθες κλείσαμε άλλα έξι ξενοδοχεία που χρησιμοποιούμε για το μεταναστευτικό. Και δημιουργούμε και κενές θέσεις σε υφιστάμενες δομές», τόνισε κατά την επίσκεψη του στη δομή φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα.

πηγή:ΑΜΠΕ