ΦΕΚ η απόφαση Βορίδη – Παπαθανάση:Ευκαιρία ο νέος αναπτυξιακός νόμος για αγροτοκτηνοτροφικές επενδύσεις

Πολιτική

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δείξει κατ’ επανάληψη την έμπρακτη, στοχευμένη και ουσιώδη στήριξή της στον αγροδιατροφικό τομέα. Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η πρόσφατη ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ συνυπογεγραμμένη από τον ΥΠΑΑΤ κ.Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ.Νίκο Παπαθανάση και τον Υφυπουργό ΑΑΑΤ κ. Κώστα Σκρέκα. 

Η ΚΥΑ προβλέπει επιδότηση έως και 50% σε αγροτοκτηνοτροφικές επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κ.Μακεδονία άνω των 500.000 ευρώ μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Σε αυτή δύνανται να ενταχθούν επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) καθώς και μεγάλων επιχειρήσεων του τομέα της πρωτογενούς γεωργικής παραγωγής.

Είναι προφανές πως πολλές αγροτοκτηνοτροφικές επιχειρήσεις της Πιερίας έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από το καθεστώς οικονομικής ενίσχυσης της ΚΥΑ, αφού στις επιλέξιμες δαπάνες υπάγονται η κατασκευή, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός κτηριακών εγκαταστάσεων, οι κατασκευές για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία, η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, η αγορά και εγκατάσταση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού καθώς και η χρηματοδοτική μίσθωση καινούργιων σύγχρονων μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού.

Σε δήλωση του ο Βουλευτής Πιερίας Φ.Μπαραλιάκος τονίζει : «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει να ξεδιπλώνει το προεκλογικό της σχέδιο ενισχύοντας τις επενδύσεις και δίνοντας αυτή τη φορά την δυνατότητα στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα να υλοποιήσουν μεγάλα επενδυτικά projects δημιουργώντας τις κατάλληλεςπροϋποθέσεις, ώστε να γίνουν τα ελληνικά προϊόντα ακόμη πιο ανταγωνιστικά στην παγκόσμια αγορά και την υπεραξία των προϊόντων να την καρπωθούν οι Έλληνες παραγωγοί».