H. Μόσιαλος: Πρώτο καταγεγραμμένο περιστατικό επαναμόλυνσης ασθενούς -η περίπτωση του 33χρονου που προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό είναι «η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης COVID-19, η οποία διαγνώστηκε στον ίδιο ασθενή 4,5 μήνες μετά την πρώτη”

Κοινωνία

«Χρησιμοποιώντας ανάλυση της γενετικής ακολουθίας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το στέλεχος του ιού SARS-CoV-2 που ευθύνεται για την επαναμόλυνση, είναι διαφορετικό -κυρίως κατά 24 νουκλεοτίδια- σε σχέση με το αρχικό στέλεχος που είχε μολυνθεί ο ασθενής» αναφέρει ο  κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης σε διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού, Ηλίας Μόσιαλος.

Ο κύριος Μόσιαλος αναφέρει, επίσης, πως πέραν των σημειακών αλλαγών στην αλληλουχία, υπάρχουν αρκετές διαφορές μεταξύ των δυο στελεχών και φαίνεται πως η επαναμόλυνση οφείλεται στο στέλεχος του ιού που εξαπλώνεται στην Ευρώπη αυτό το καλοκαίρι.

«Πριν από αυτό το περιστατικό, οι ερευνητές πίστευαν ότι οι ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19 έχουν πιθανώς ανοσία σε όλα τα στελέχη του. Η επαναμόλυνση είναι αρκετά συχνό φαινόμενο και με άλλους εποχικούς κορωνοϊούς και αυτά τα νέα δεδομένα, θα μπορούσαν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ορίζουν την ανοσία στον SARS-CoV-2» επισημαίνει, μεταξύ άλλων.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η περίπτωση του 33χρονου που προσβλήθηκε για δεύτερη φορά από τον κορωνοϊό είναι «η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση δεύτερης λοίμωξης COVID-19, η οποία διαγνώστηκε στον ίδιο ασθενή 4,5 μήνες μετά την πρώτη, μετά δηλαδή από την ανάρρωσή του από την ασθένεια νωρίτερα αυτό το έτος».

πηγή:newmoney.gr