Ο τουρισμός της Πιερίας σε νούμερα: Πέρυσι 1 εκατ. εκ των οποίων 850 χιλιάδες από εξωτερικό- Φέτος λιγότεροι από 50 χιλιάδες. Γ. Βειδαμενίδης: “Υπήρξαν επιχειρήσεις που δεν έβαλαν άνθρωπο μέσα”!

Κοινωνία Τουρισμός

Τον τουρισμό σε νούμερα, αλλά και όλη την κατάσταση που δημιουργήθηκε φέτος, ανέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας, Ημαθίας και Πέλλας Γρηγόρης Βειδαμενίδης. Μιλώντας στο ράδιο Ενημέρωση, στην εκπομπή “Κίτρινη κάρτα” και στην Εύη Μιχωλού, ο κ. Βειδαμενίδης αναφέρθηκε στις πληρότητες, τα προβλήματα και ανέπτυξε τις προτάσεις του κλάδου για την επόμενη μέρα.

Οι πληρότητες κυμάνθηκαν από μηδέν μέχρι 5% ενώ υπήρξαν επιχειρήσεις οι οποίες δεν έκαναν καν τζίρο, δεν έβαλαν άνθρωπο μέσα!

Πέρυσι στην Πιερία είχαμε περίπου ένα εκατ. τουρίστες εκ των οποίων οι 850 χιλιάδες από το εξωτερικό και οι 150 χιλιάδες από το εσωτερικό της χώρας.

Φέτος οι τουρίστες στην Πιερία δεν ξεπέρασαν μέχρι σήμερα τους 50 χιλιάδες από τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ από το εξωτερικό λιγότεροι από δέκα χιλιάδες.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mE7oemwXJwM[/youtube]