Ανησυχία από την έκρηξη των κρουσμάτων – Τηλεδιάσκεψη σήμερα το πρωί στις 9.30 του Κ.Μητσοτάκη με τους ειδικούς

Κοινωνία Πολιτική

Κρίσιμες θεωρούνται οι επόμενες ημέρες για την εξέλιξη της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, με την κυβέρνηση να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να μελετά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού στην κυβέρνηση, που βάζει στο τραπέζι πιο σκληρά μέτρα, ακόμη και τοπικά lockdown, προκειμένου να είναι η χώρα σε ετοιμότητα, αν χειροτερέψει η πορεία της πανδημίας.

Προβληματίζει έντονα τους επιδημιολόγους το γεγονός ότι τα «μέτωπα» αυξάνονται συνεχώς, με μικρές εστίες να προκαλούν και περισσότερους ελέγχους και ιχνηλατήσεις.

Η κατακόρυφη αύξηση των νέων κρουσμάτων δεν άφησε περιθώρια για εφησυχασμό στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς η μετάδοση του ιού στη συγκεκριμένη περίοδο εξελίσσεται με πυρήνα της την νεολαία, σε συνδυασμό με την κοινωνική κόπωση που επέφερε η πρώτη φάση της πανδημίας, εξασθενίζοντας την σχολαστικότητα τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας.

Η τηλεδιάσκεψη  για τον κοροναϊό

Στο πλαίσιο της συνεχούς αξιολόγησης της κατάστασης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου και ώρα 09:30, τηλεδιάσκεψη με τους Σωτήρη Τσιόδρα, Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη και Νίκο Χαρδαλιά.

Όπως έχει ανακοινώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, οι τηλεδιασκέψεις τον Αύγουστο θα πραγματοποιούνται τρεις φορές την εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Αναμένεται ο πρωθυπουργός να στείλει αυστηρό μήνυμα για την τήρηση των μέτρων και την αυστηροποίηση των ελέγχων καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει ότι η χαλάρωση που έχει επέλθει είναι επικίνδυνη.

Η κυβέρνηση, όπως έχει επισημάνει, παρακολουθεί την κατάσταση, ακούει τις εισηγήσεις των ειδικών και είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστούν για να περιορίσει την περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.

Εκτός από τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση, εξετάζει την επαναφορά των SMS, ενώ σε δεύτερο χρόνο τα τοπικού χαρακτήρα lockdown.

Η κυβέρνηση τρέχει να προλάβει τα χειρότερα με εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων και με δύο ορόσημα: τον Δεκαπενταύγουστο το πρώτο και το δεύτερο η επανέναρξη των σχολείων αρχές Σεπτεμβρίου.

Οι ειδικοί εστιάζουν σε γάμους, μπαρ και εργοστάσια, όπου υπάρχει ενδεχόμενο υπερμετάδοσης του ιού. Οι έλεγχοι αναπροσαρμόζονται διαρκώς, τόσο γεωγραφικά όσο και ποιοτικά με στόχο την τήρηση των μέτρων.