Κυκλοφορεί το νέο, μυθιστόρημα του καθηγητή και πρώην υπουργού Δημήτρη Μάρδα, ένα συναρπαστικό πολιτικό και αστυνομικό θρίλερ που διεισδύει στα άδυτα της διαφθοράς και των μηχανισμών του «μαύρου» χρήματος.
Tο βιβλίο ξετυλίγει ένα περίπλοκο κουβάρι που ενώνει τη Wall Street της Νέας Υόρκης με την καρδιά της Αθήνας. Στο επίκεντρο της πλοκής βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Καταπολέμησης της Διαφθοράς (EACA), ένας νεοσύστατος οργανισμός της ΕΕ με έδρα την Αθήνα. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του, ο Δημήτρης Λαρδάς, καλείται να διαχειριστεί σύνθετες υποθέσεις οικονομικών σκανδάλων, πολιτικού χρηματισμού, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και διεθνών δικτύων επιρροής. Παράλληλα, μια έντονη ερωτική σχέση αναπτύσσεται ανάμεσα στον ίδιο και μια σύμβουλό του, τη Νίνα Φέργκινσον, μια δυναμική Ελληνοαμερικανίδα χρηματοοικονομική αναλύτρια, της οποίας το παρελθόν κρύβει επικίνδυνα μυστικά.
Ο Δημήτρης Λαρδάς αναλαμβάνει τη θέση του Γενικού Διευθυντή του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Καταπολέμησης της Διαφθοράς (European Anti-Corruption Agency – EACA), που εδρεύει στην Αθήνα. Αποφασισμένος να συγκρουστεί με κατεστημένα συμφέροντα, αρχίζει να ερευνά υποθέσεις διαφθοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος που απλώνονται στους κόλπους της Ελλάδας και άλλων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την ίδια περίοδο, η Νίνα, διακεκριμένο στέλεχος της Wall Street, χάνει τη θέση της εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και καταλήγει στην Αθήνα, εντασσόμενη στην ομάδα συμβούλων του Λαρδά. Η γνωριμία τους στη Νέα Υόρκη έχει αφήσει ανεξίτηλο ερωτικό αποτύπωμα και στους δύο.
Καθώς νέα σκάνδαλα έρχονται διαρκώς στο φως, στον EACA διαπιστώνουν μια επικίνδυνη διαρροή απόρρητων πληροφοριών προς τις ΗΠΑ.
Και ενώ η έρευνα κορυφώνεται, όλα ανατρέπονται από μια απρόσμενη δολοφονία.
Οι ύποπτοι είναι πολλοί…
Σε έναν κόσμο όπου η εξουσία, το χρήμα και η διαφθορά συνδέονται με αόρατα νήματα, η αλήθεια αποδεικνύεται το πιο επικίνδυνο εύρημα.

Τίτλος μυθιστορήματος: Έρωτας και Θάνατος στη σκιά της Διαφθοράς
Συγγραφέας: Δημήτρης Μάρδας (Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, π. Αν. Υπουργός Οικονομικών και Υφ/γός Εξωτερικών)
Κατηγορία: Πολιτικό – Αστυνομικό Θρίλερ

