Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης: “…όσον αφορά τις αναθέσεις και καθαιρέσεις προϊσταμένων τμημάτων από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, ο συνδικαλιστικός φορέας ΔΑΚΕ Γενικού Νοσοκομείου δεν υιοθετεί αυτές τις εξελίξεις “

Κοινωνία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Εκφράζουμε την καθολική αναγνώριση των υπηρεσιών όλων των συναδέρφων, για όλο το προηγούμενο διάστημα της υγειονομικής κρίσης, αλλά και για τις καθημερινές άοκνες προσπάθειες  στήριξης  του εθνικού συστήματος υγείας και προάσπισης του μεγαλύτερου αγαθού του ανθρώπου, αυτό της υγείας.
Μετά από τις τελευταίες εξελίξεις  όσον αφορά τις  αναθέσεις και καθαιρέσεις προϊσταμένων τμημάτων  από τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης,  ο συνδικαλιστικός φορέας  ΔΑΚΕ Γενικού Νοσοκομείου δεν υιοθετεί αυτές τις εξελίξεις . Οι επιλογές των στελεχών διοίκησης  γίνονται με αξιοκρατικά κριτήρια, με βάση τα προσόντα των υπαλλήλων (τίτλοι σπουδών, μεταπτυχιακά, διδακτορικά, ξένες γλώσσες, συμπεριφορά προς τους πολίτες).
Δυστυχώς όπως είναι παγκοίνως γνωστό, η διαδικασία κρίσης από τα αρμόδια υπηρεσιακά όργανα καθυστερεί συνεχώς εδώ και πολλά χρόνια και ευθύνη  όλων των συνδικαλιστικών φορέων είναι η μη ενεργοποίησή τους.
Είμαστε δημόσιοι λειτουργοί ,εκτιμούμε  και σεβόμαστε  τη προσπάθεια όλων των συναδέρφων, επικροτούμε την  αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση και είμαστε εδώ για να σεβόμαστε  όλους τους πολίτες που μας επισκέπτονται .
Πρέπει να εμπνεύσουμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης όπως το πετύχαμε την περίοδο της καραντίνας και να πορευτούμε μαζί στη καθημερινότητα και όχι να δημιουργούμε αντιπαλότητες και κλίμα πόλωσης.
Κατερίνη 21/7/2020
  Η επιτροπή 
     ΔΑΚΕ