Η γυναίκα στο αρχαίο Δίον: Αρχαιολογικές Ομιλίες – Δημήτριος Παντερμαλής στις 5 Αυγούστου στο Αγιονέρι στο αρχαιολογικό πάρκο Δίου στις 21:00

Πολιτισμός

Οι «Αρχαιολογικές Ομιλίες – Δημήτριος Παντερμαλής» συνεχίζονται με δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες διαλέξεις αφιερωμένες στη θέση και την παρουσία της γυναίκας στον αρχαίο ελληνικό κόσμο.
Η Ελένη Παπαγιάννη, Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας και Διευθύντρια της Ανασκαφής Δίου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει την ομιλία «Γυναίκες του αρχαίου Δίου», φωτίζοντας πτυχές της ζωής και της κοινωνικής παρουσίας των γυναικών στη σημαντική ιερή πόλη των Μακεδόνων.
Ακολουθεί η ομιλία της Ελένης Μανακίδου, Καθηγήτριας Κλασικής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα «Γυναίκες μέσα και έξω από το σπίτι στην αρχαία Ελλάδα», μια προσέγγιση στους ρόλους, τις δραστηριότητες και τη δημόσια εικόνα των γυναικών στην αρχαιότητα.
Οι διαλέξεις συνοδεύονται από επιλεγμένο εικονογραφικό υλικό από το Δίον και την αρχαία ελληνική τέχνη.

 
Είσοδος ελεύθερη