66χρονη τουρίστρια τραυματίστηκε στον Όλυμπο σε υψόμετρο άνω των 2.000 μέτρων – Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Κοινωνία

Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης έπειτα από κλήση για τραυματισμό μιας αλλοδαπής περιπατήτριας σε δύσβατο σημείο στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η επιχείρηση ξεκίνησε στις 16:07 έπειτα από κλήση στο 112, για 66χρονη τουρίστρια η οποία βρισκόταν σε ορειβατικό μονοπάτι κοντά στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός», σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.000 μέτρων.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες από την Π.Υ. Κατερίνης και την Π.Υ. Λιτοχώρου, καθώς και η Ορειβατική Ομάδα Έρευνας – Διάσωσης της 2ης ΕΜΑΚ και τρία οχήματα.

Οι πυροσβέστες εντόπισαν την τραυματισμένη και τη μετέφεραν με φορείο στη θέση Πριόνια, όπου και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε πρωινές ώρες σήμερα.