Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού & του Δάσους – Ελατοχώρι: Τα προϊόντα της πιερικής γης σε πρώτο πλάνο

Γεύσεις Τουρισμός

Το Ελατοχώρι Πιερίας μετατράπηκε αυτές τις μέρες σε σημείο αναφοράς για τους φίλους της γεύσης και της παράδοσης, μέσα από το Γαστρονομικό Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους, που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης και ειδικότερα η Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Τουρισμού. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται και ολοκληρώνονται αύριο, Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2025.

Το Σάββατο το πρωί, στον φιλόξενο χώρο του ξενώνα «Πατρικό», παρουσιάστηκε το ιδιαίτερο «πρωινό των Μουσών», μια γευστική εμπειρία βασισμένη αποκλειστικά σε προϊόντα της πιερικής γης, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Πιερίας και την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Παρά τις καιρικές συνθήκες, που ανάγκασαν τη μεταφορά της εκδήλωσης σε εσωτερικό χώρο, η ατμόσφαιρα παρέμεινε ζεστή και φιλική. Με τη δημιουργικότητα και την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Δερμίση, το τραπέζι γέμισε γεύσεις που ανέδειξαν την ποιότητα και τον πλούτο της τοπικής παραγωγής.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Κωνσταντίνος Πίτσιας, και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλής Τσιτλακίδης, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και μίλησαν με έμφαση για τη σπουδαιότητα της ανάδειξης των τοπικών προϊόντων. Υπογράμμισαν ότι το «πιερικό πρωινό» μπορεί να αποτελέσει βασικό στοιχείο του γαστρονομικού τουρισμού, καθιστώντας την Πιερία προορισμό όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της, αλλά και για τις γευστικές της εμπειρίες.

Ρεπορτάζ: Εύη Μιχωλού