Λιτόχωρο: Διατηρεί και φέτος το Αστέρι των FΝL Best Restaurant Awards το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στην κατηγορία «Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα»

Γεύσεις Επαγγελματίες

Για ακόμη μία χρονιά το εστιατόριο «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω» στο Λιτόχωρο διατηρεί το Αστέρι των FNL Best Restaurant Awards 2025 και βρίσκεται ανάμεσα στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας στην κατηγορία «Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα».

Το εστιατόριο, που για πάνω από 15 χρόνια συγκεντρώνει σταθερά πλήθος διακρίσεων και βραβείων, π.χ. Χρυσός Σκούφος, Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας (Greek Cuisine Award) από το «Αθηνόραμα», FNL Best Restaurant Awards κ.α., προσφέρει στους επισκέπτες του μία μοναδική γευστική εμπειρία βασισμένη σε εκλεκτά προϊόντα και ψαγμένη τοπική πρώτη ύλη από την περιοχή πέριξ του Ολύμπου.

Κριτικοί γεύσης κάνουν λόγο για γαστρονομικό προορισμό με εντυπωσιακά πιάτα, θαλασσινά και κρεατικά σε φρέσκες μαγειρικές εκδοχές, πλούσια συλλογή σε ετικέτες κρασιού (minimum 600 ετικέτες ελληνικών κρασιών), λίστα με προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά τυριά και ιδιαίτερα προσεγμένη αισθητική στο χώρο του εστιατορίου.

Στον Δήμο Δίου-Ολύμπου κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης                   στρέφονται στην κατεξοχήν χρήση και διαχείριση τοπικών πρώτων υλών, αναδεικνύοντας τον γαστρονομικό πλούτο της παρολύμπιας περιοχής, όπως γαρίδες Πλαταμώνα, μέλι και βότανα Ολύμπου, κάστανα ακτινίδιο, κ.α.

Συγχαρητήρια στον Ανδρέα Γάβρη, ιδιοκτήτη και Chef του εστιατορίου «Γαστροδρόμιο εν Ολύμπω», που προσδίδει προστιθέμενη αξία στην τουριστική εμπειρία των επισκεπτών στον Όλυμπο, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σοφία Ζουρζούρα

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Δίου-Ολύμπου

#visitdionolympus