Παρεμβάσεις καθαρισμού στην τάφρο Βαρικού από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Πολιτική

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Τα έργα ουσίας- αντιπλημμυρικού χαρακτήρα- της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συνεχίζονται, δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες και τις περιουσίες τους».

Εξελίσσονται, με ταχύ ρυθμό, οι παρεμβάσεις καθαρισμού, στην τάφρο Βαρικού-ρέμα ΄΄Βαφύρα΄΄, στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου του Δίου, από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο των σωστικών παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, εξέφρασε την ικανοποίησή της, για την πορεία των εργασιών, κατά την επίβλεψη που πραγματοποίησε στο σημείο.

Η εν λόγω, τάφρος, καθαρίζεται, προκειμένου, να εξυπηρετείται,  η απρόσκοπτη ροή των υδάτων, συμβάλλοντας, στην αντιπλημμυρική θωράκιση, σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή πολιτιστική και κατ’επέκταση τουριστική αξία.

Προτεραιότητα, στον προγραμματικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο καθαρισμός τάφρων, ρεμάτων και καναλιών, στο σύνολο των  κατασκευαστικών και διαχειριστικών παρεμβάσεων σε υποδομές, για την ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.