Έναρξη του έργου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας»

Πολιτική

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Υλοποιώντας τις δεσμεύσεις μας και δίνοντας προτεραιότητα σε έργα υποδομών, που αποκαθιστούν προβλήματα και διασφαλίζουν τη ζωή και την  περιουσία των πολιτών, ξεκινήσαμε ένα ακόμη σημαντικό έργο της Π.Ε.Πιερίας»

Ξεκίνησε το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  «Αντιμετώπιση κατολισθητικού φαινομένου στον οικισμό Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου ΠΕ Πιερίας», προϋπολογισμού μελέτης 850.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), την εργολαβική σύμβαση του οποίου, υπέγραψε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Πρόκειται για έργο- με χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων- ΣΑΕΠ 808-αντιστήριξης πρανούς με συμπληρωματικές εργασίες αποκατάστασης κατολίσθησης, στο βόρειο τμήμα του οικισμού του Πλαταμώνα, στη θέση «Αγιάσματα», της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα του Δήμου Δίου – Ολύμπου σε ένα οικιστικό συγκρότημα.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, μετέβη στον Πλαταμώνα και πραγματοποίησε αυτοψία στις παρεμβάσεις, συνοδευόμενη από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Απόστολο Τζόβα, τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρη Ρουκά, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο και τον επιβλέποντα μηχανικό της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.