Σοφία Μαυρίδου: “Η Π.Ε. Πιερίας βρίσκεται κοντά στους ακτινιδιοπαραγωγούς μας”

Αγροτικά

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου βρέθηκε σε ακτινιδιοκαλλιέργειες του Δήμου Δίου – Ολύμπου, με τον Αντιδήμαρχο, κο Σάκη Καλαϊτζή και τον προέδρο της ΠΕΣΚΟ, κο Ηλία Γκρίνια. Η Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ακτινιδιοπαραγωγούς, οι οποίοι εξέθεσαν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας της κλιματικής κρίσης.

Η παραγωγή ακτινιδίων στην Π. Ε. Πιερίας, σύμφωνα με τον ΟΣΔΕ, για το 2023 έγινε σε 35.760 στρέμματα με μέση απόδοση 3 τόνους ανά στρέμμα, ενώ για το έτος 2024 εκτιμάται, ότι καλλιεργήθηκαν περίπου 37.000 στρέμματα με μέση απόδοση και πάλι 3 τόνους ανά στρέμμα, που σημαίνει, ότι η καλλιέργεια του ακτινιδίου έχει αυξητικές τάσεις.

Καθώς η καλλιεργητική περίοδος ολοκληρώνεται στα μέσα του επόμενου μήνα, η κα Μαυρίδου ευχήθηκε στους παραγωγούς να έχουν καλή σοδειά, ενώ τους διαβεβαίωσε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας θα είναι πάντοτε δίπλα τους στηρίζοντας ένα πολύ σημαντικό τοπικό προϊόν, το ακτινίδιο που έχει μπει πολύ δυναμικά στις αγορές του εσωτερικού, αλλά και του εξωτερικού, γεγονός που αποδεικνύει την υψηλή του ποιότητα. Οι παραγωγοί από την πλευρά τους ευχαρίστησαν την Αντιπεριφερειάρχη, αναγνωρίζοντας τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με παρεμβάσεις, οι οποίες συμβάλλουν στη δίκαιη επίλυση των προβλημάτων και των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν. Επιπλέον, η Αντιπεριφερειάρχης βρέθηκε και στις ακτινιδιοκαλλιέργειες του πρώην Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Πιερίας, κου Τάκη Τσιμήτρη, στον οποίο ευχήθηκε καλή συγκομιδή και μία καλή σοδειά στην παραγωγή του.