Ηρακλής Τσιτλακίδης: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή και γνωρίζουμε τις ανάγκες, τις δυσκολίες αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε»

Τουρισμός

3ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ

«Η τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη και την προβολή της χώρας μας διεθνώς. Ως ξενοδόχοι, είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της προσπάθειας και γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες, τις δυσκολίες αλλά και τις τεράστιες δυνατότητες που έχουμε», επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, με αφορμή το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ που διεξήχθη στη  Ζάκυνθο.

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις

 Στο επίκεντρο του συνεδρίου ήταν  σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν τις προοπτικές και τις προκλήσεις  του τουριστικού κλάδου τα οποία αναλύθηκαν στο πλαίσιο των θεματικών ενοτήτων που αναπτύχθηκαν και αφορούσαν τις προκλήσεις  για τον ελληνικό τουρισμό τα επόμενα χρόνια, τις υποδομές – μεταφορές, τον τουρισμό και τις τοπικές κοινωνίες, με την συμμετοχή μεταξύ άλλων του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Βασίλη Οικονόμου.

Τα νέα δεδομένα και οι συνεργασίες

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιτλακίδης, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, καλούμαστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής μας, προσαρμοζόμενοι σε νέα δεδομένα, από τις αλλαγές στην τουριστική ζήτηση και την τεχνολογία, μέχρι την ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η ενότητα και η συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού είναι πιο κρίσιμες από ποτέ για να συνεχίσουμε να προοδεύουμε και να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους επισκέπτες μας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι τοπικές και περιφερειακές ενώσεις ξενοδόχων παίζουν καθοριστικό ρόλο, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και στη διατήρηση του υψηλού επιπέδου του ελληνικού τουριστικού προϊόντος».