Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

Κοινωνία

Επίσκεψη στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 22 Οκτωβρίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, όπου συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλου στην Κατερίνη και την ανακοίνωσή του για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

Η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου αφού δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή της στο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα με ιδιαίτερη χαρά συναντηθήκαμε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου για την παραχώρηση των εγκαταστάσεων του πρώην ψυχιατρικού νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου στην Iερά μας Μητρόπολη. Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση με τη γνωστοποίηση ότι ένα πάγιο αίτημα της τοπικής Εκκλησίας αλλά και του κοινωνικού συνόλου, γίνεται πραγματικότητα.

          Ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υποστηρίξαμε εξαρχής τις επίμονες πρωτοβουλίες και δίκαιες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου, για να επιλυθεί επί τέλους η χρόνια αυτή εκκρεμότητα. Θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε περαιτέρω προσπάθεια για αξιοποίηση του χώρου. Οφείλουμε να συγχαρούμε τον Ποιμενάρχη μας για την επιτυχία του εγχειρήματος, το οποίο αποτελεί παρακαταθήκη για την πνευματική και ιστορική μας συνέχεια.

          Επίσης ευχαριστούμε τον φίλο Υφυπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Βαρτζόπουλο, καθώς και τους Βουλευτές μας κ.κ. Άννα Μάνη, Φώντα Μπαραλιάκο και Σπύρο Κουλκουδίνα για τη δίκαιη και καθοριστική απόφαση της παραχώρησης».