Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, Υφυπ. Ανάπτυξης: Συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη – Στο προσκήνιο η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης

Πολιτική

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποίησε η κα Μάνη με τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ανέπτυξε τα ζητήματα που της έθεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πιερίας, σε πρόσφατη συνάντησή τους και σχετίζονται υπηρεσιακά ζητήματα που αφορούν την Πιερία αλλά και τους αστυνομικούς γενικότερα.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την κα Μάνη ότι είναι προτεραιότητα η αναγνώριση της εργασίας των αστυνομικών ως επικίνδυνης και η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σύντομα στη θεσμοθέτησή της, ανταποκρινόμενη στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών.

Επιπρόσθετα, εκτός των ζητημάτων που αφορούν το σύνολο του Σώματος, η κα Μάνη αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανάγκης για βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, με έμφαση στην αναβάθμιση των οχημάτων και του εξοπλισμού ένδυσης των αστυνομικών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Ο κ. Χρυσοχοΐδης δεσμεύθηκε ότι θα επισκεφτεί άμεσα την Πιερία και τη Διεύθυνση Αστυνομίας και θα εξεταστούν και οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου.

Τέλος, η Υφυπουργός παρέδωσε στον Υπουργό το υπόμνημα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πιερίας, το οποίο περιλαμβάνει τα κύρια αιτήματα του Σώματος.