Π.Κ.Μ: 13 εκ. ευρώ σε 60.995 αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, με 3.350 τόνους τροφίμων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης

Πολιτισμός

Στη συνέντευξη για τα αποτελέσματα υλοποίησης των δράσεων του ΤΕΒΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη, αλλά και για τις νέες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα, ο κ. Τζιτζικώστας ανακοίνωσε αναλυτικά τα στοιχεία του προγράμματος, που συνιστά και τη μεγαλύτερη παρέμβαση αλληλεγγύης υπέρ των άπορων πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, «συνολικά, στην Κεντρική Μακεδονία, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής έξι κοινωνικών συμπράξεων, αξιοποίησε 13 εκ. ευρώ και στήριξε 60.995 αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας, με 3.350 τόνους τροφίμων και βασικών ειδών πρώτης ανάγκης».

Ανακοινώνοντας την έναρξη υλοποίησης του νέου προγράμματος ΤΕΒΑ (δεύτερη φάση) στην Κεντρική Μακεδονία, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Ξεκινάμε τη δεύτερη φάση του προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 24 εκατομμυρίων ευρώ, για την παροχή 3.650 τόνων τροφίμων και 1.068 τόνων βασικών αγαθών, σε 28.319 οικογένειες, συνολικά δηλαδή σε 65.000 συμπολίτες μας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Αναφερόμενος στο κοινωνικό έργο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Τζιτζικώστας παρουσίασε τα εξής στοιχεία:

-Εξασφαλίσαμε τους απαραίτητους πόρους για τη λειτουργία οχτώ «Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» και τη λειτουργία των Ανοικτών Κέντρων Ημέρας και των Υπνωτηρίων Αστέγων.

-Χρηματοδοτούμε επτά δομές «συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων κακοποιημένων γυναικών», με περισσότερες από 550 ωφελούμενες, γυναίκες και παιδιά.

-Δημιουργούμε 38 Κέντρα Κοινότητας, ένα σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

-Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία.

-Υποστηρίζουμε 14.000 γονείς με διάθεση θέσεων για τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, όπως επίσης και 450 γονείς παιδιών με αναπηρία, με θέσεις σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ολοκληρωμένης Φροντίδας.

-Ξεκινήσαμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα για τους συνανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας, την Παροχή Υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων.

-Χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή του κτιρίου για τα παιδιά με σύνδρομο down.

-Ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 351 ειδικά σχολεία και τμήματα ένταξης που εξυπηρετούν 4.000 παιδιά με αναπηρία.

-Υποστηρίζουμε τη «Σχολή Γονέων» και το «Κέντρο Θηλασμού».

-Υποστηρίζουμε προγράμματα επανένταξης πρώην κρατουμένων.

-Είμαστε στην πρώτη γραμμή στην εκστρατεία ενημέρωσης για την Υιοθεσία, αλλά και στην εκστρατεία ενημέρωσης ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση.