Τρέχω για την Κατερίνη: Φέτος το μετάλλιο της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένο στο Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας

Πολιτισμός

Ο  11ος αγώνας δρόμου των οκτώ (8) χιλιομέτρων «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» διεξήχθη  την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024. Η αφετηρία όπως κάθε χρόνο ήταν στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, τον φυσικό βοτανικό κήπο της πόλης μας. Ο  τερματισμός της διαδρομής στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης μπροστά στο άγαλμα της Ελευθερίας. Ένας αγώνας δρόμου αφιερωμένος στην απελευθέρωση της πόλης, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της πόλης μας. Μία πανέμορφη διαδρομή γεμάτη συμβολισμούς, γεμάτη από ιστορία (αρχαία και σύγχρονη) μέσα από την οποία έχουμε την δυνατότητα να αναδείξουμε όλα τα σημαντικά στοιχεία της πόλης μας, από την προϊστορία έως και σήμερα.

Φέτος το μετάλλιο της διοργάνωσης ήταν αφιερωμένο στο Μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας. Ένα μετάλλιο το οποίο μέσα από το σύμβολο του μαστόδοντα μαρτυρά την προϊστορία της Πιερίας, την Γεωλογία και την Παλαιοντολογία.  Αποτελεί μεγάλη τιμή τόσο για τον Όμιλό μας όσο και για την Νεοκαισάρεια. Πέρα από τους συμβολισμούς επιβεβαιώνει την αναγνώριση των προσπαθειών του Ομίλου μας να διαφυλάξει και να αναδείξει τα ευρήματα του μαστόδοντα της Νεοκαισάρειας, την σημαντικότητα των ευρημάτων για τον τόπο μας και τον Δήμο Κατερίνης.

Η «γιορτή» αυτή του αθλητισμού μετά από τις επίπονες προσπάθειες των εμπνευστών, των διοργανωτών, του Δήμου Κατερίνης, των εθελοντών και των χορηγών απέκτησε θεσμική υπόσταση. Αγκαλιάστηκε από πλήθος δημοτών, ξεπέρασε τα σύνορα της πόλης μας και του Νομού μας! Η πολιτιστική/αθλητική εκδήλωση «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», ξεπέρασε φέτος τις 2.400 συμμετοχές. Η συγκεκριμένη δράση υποστηρίζετε και από ένα σύνολο φορέων και συλλόγων, εθελοντών και χορηγών που συνδράμουν κάθε χρόνο για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Ο Όμιλός μας μαζί με την Κοινότητα Νεοκαισάρειας και τα Πολιτιστικά Σωματεία «Ο Πόντος» και ο «Κοτζά Αναστάς» συνέδραμαν στην υποστήριξη των δρομέων στην αφετηρία προσφέροντας νερό και στον τερματισμό της διαδρομής απονέμοντας τα μετάλλια στους δρομείς. Ευχαριστούμε θερμά τους διοργανωτές για την ευκαιρία που μας έδωσαν να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε αυτήν την όμορφη Πολιτιστική/Αθλητική εκδήλωση.

Ευχαριστούμε ολόθερμα τον Δήμαρχο Κατερίνης Ιωάννη Ντούμο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γεώργιο Κοκαβίδη, το Τμήμα Τύπου του Δήμου μας, για την πρωτοβουλία τους, το μετάλλιο που απονεμήθηκε στους δρομείς του «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ» να φέρει και το λογότυπο του Ομίλου μας.

Ευχόμαστε και τα επόμενα χρόνια η συμμετοχή των δρομέων, των εθελοντών να είναι κάθε χρόνο με ακόμη περισσότερες συμμετοχές δρομέων και εθελοντών!