Εκλογές Επιμελητηρίου Πιερίας | Δάνης Σαμαράς: «Το Επιμελητήριο να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας»

Social & Local Επαγγελματίες Κοινωνία

«Το όραμά μου για το Επιμελητήριο είναι να γίνει ένας ακόμη πιο δυναμικός και σύγχρονος φορέας, ικανός να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας», αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο υποψήφιος σύμβουλος για το Επιμελητήριο Πιερίας κ. Δάνης Σαμάρας. O κ. Σαμαράς ο οποίος είναι υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης με τον Συνδυασμό «Πιερία Αύριο» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Πίτσια, αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μπει σε αυτή την εκλογική «μάχη» και αναλύει το όραμα του για την επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Πιερίας.

Η συνέντευξη

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να πείτε το ναι και να ασχοληθείτε με το Επιμελητήριο Πιερίας ως υποψήφιος στο Τμήμα Μεταποίησης;

Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα ως επιμελητηριακός σύμβουλος γιατί πιστεύω ακράδαντα στη σημασία του ρόλου του Επιμελητηρίου ως θεσμικού φορέα που προασπίζει και προωθεί τα συμφέροντα των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών. Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας, έχω διαπιστώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, και πιστεύω ότι μπορώ να συνεισφέρω ενεργά στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, μέσα από τη δράση του Επιμελητηρίου. Η εμπειρία και οι γνώσεις μου από τον χώρο  στον οποίο δραστηριοποιούμαι,  με καθιστούν ικανό να αντιπροσωπεύσω τα συμφέροντα των συναδέλφων και να βοηθήσω στη λήψη αποφάσεων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ποιες υπηρεσίες θα θέλατε να παρέχει το Επιμελητήριο; Ποιο είναι το δικό σας στοίχημα;

Το όραμά μου για το Επιμελητήριο είναι να γίνει ένας ακόμη πιο δυναμικός και σύγχρονος φορέας, ικανός να προσφέρει ουσιαστική στήριξη στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Πιστεύω ότι το Επιμελητήριο μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καινοτομία, την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια. Στόχος μου είναι να συμβάλλω στη δημιουργία προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που θα παρέχουν ουσιαστική υποστήριξη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα βελτιώσουν την πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και θα προωθήσουν τη συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών. Επιπλέον, πιστεύω πως πρέπει να επενδύσουμε στην εκπαίδευση και την κατάρτιση, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες τεχνολογίες και στις απαιτήσεις της ψηφιακής οικονομίας.

Γιατί με τον Κώστα Πίτσια;

Η επιλογή μου να στηρίξω τον κ. Πίτσια  ως επικεφαλής του συνδυασμού βασίζεται στο όραμά του, την ηγετική του ικανότητα και την εμπειρία του στον χώρο της επιχειρηματικότητας και της διοίκησης. Πιστεύω ότι διαθέτει τη γνώση, το πάθος και το στρατηγικό πλάνο που απαιτείται για να οδηγήσει το Επιμελητήριο σε νέες επιτυχίες. Έχει αποδείξει την ικανότητά του να αφουγκράζεται τις ανάγκες των επιχειρηματιών και να προτείνει λύσεις που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς. Επιπλέον, με εμπνέει η προσέγγισή του, η οποία δίνει έμφαση στη συνεργασία, τη διαφάνεια και τη λήψη αποφάσεων που προάγουν το κοινό συμφέρον. Θεωρώ ότι, υπό την καθοδήγησή του, το Επιμελητήριο μπορεί να γίνει ακόμη πιο αποτελεσματικό και να ενισχύσει το ρόλο του στην προώθηση της τοπικής επιχειρηματικότητας.