Πώς να ανακαινίσετε την κουζίνα, με μικρό προϋπολογισμό

Κοινωνία

Με προσεκτικό σχεδιασμό και έξυπνες αναβαθμίσεις, μπορείτε να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική και κομψή χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία. Πώς μπορείτε να το καταφέρετε;

 Αντί να αντικαταστήσετε τα ντουλάπια σας, μπορείτε να τα βάψετε. Επιλέξτε ανοιχτά χρώματα για να φωτίσετε το χώρο ή επιλέξτε τολμηρές, σκούρες αποχρώσεις για να προσθέσετε μια μοντέρνα πινελιά. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τα χερούλια και τα πόμολα των ντουλαπιών για μια φρέσκια, νέα εμφάνιση.

 Βρείτε προσιτά αυτοκόλλητα πλακάκια κουζίνας, τα οποία είναι εύκολο να εφαρμοστούν και δείχνουν κομψά. Έτσι μπορείτε να προσθέσετε προσωπικότητα και να προστατεύσετε τους τοίχους σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα.

 Αφαιρέστε τις πάνω πόρτες από τα ντουλάπια σας ή προσθέστε ανοιχτά ράφια για να ανανεώσετε την εικόνα της κουζίνα ενώ παράλληλα αυξάνετε και τη λειτουργικότητά της. Τα ανοιχτά ράφια είναι συχνά φθηνότερα στην εγκατάσταση από ό,τι τα πλήρη ντουλάπια και δίνουν στην κουζίνα μια μοντέρνα πινελιά.

 Αντικαταστήστε τα παλιά φωτιστικά με οικονομικές, κομψές εναλλακτικές λύσεις. Τα κρεμαστά φωτιστικά ή ο φωτισμός κάτω από το ντουλάπι μπορούν να αναδείξουν τον χώρο εργασίας σας και να προσθέσουν μια μοντέρνα πινελιά χωρίς μεγάλο κόστος.

 Ένα απλό χαλί κουζίνας μπορεί να προσθέσει ζεστασιά και χρώμα στο χώρο ενώ μπορεί να κάνει την κουζίνα σας να μοιάζει πιο ζεστή.

 Χρησιμοποιήστε καλάθια, βάζα ή ακόμα και διακοσμητικά άγκιστρα για να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα για την κουζίνα. Έτσι βελτιώνετε την οργάνωση αλλά και την αισθητική του χώρου.

 Αν οι πάγκοι σας φαίνονται φθαρμένοι, μπορείτε να τους βάψετε ή να αλλάξετε την επιφάνειά τους με οικονομικά υλικά.

Με μερικές μικρές αλλά εντυπωσιακές αλλαγές, μπορείτε να δώσετε στην κουζίνα σας μια νέα, φρέσκια εμφάνιση χωρίς να ξοδέψετε πολλά.