Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στην Κατερίνη – Με δράσεις, χαμόγελα και πρωταγωνιστές τα παιδιά

Περιβάλλον

Με την «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» κορυφώθηκαν σήμερα Κυριακή, οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που  διοργάνωσε  ο  Δήμος Κατερίνης – Αντιδημαρχία Αθλητισμού/Τμήμα Αθλητικής Ανάπτυξης. Κλειστοί για 2 ώρες κεντρικοί δρόμοι της πόλης για τα οχήματα γύρω από το Δημοτικό Πάρκο. Τη θέση τους πήραν αθλητικά δρώμενα (ποδηλατοδρομίες, τρέξιμο, μπάσκετ, βόλεϊ, επίδειξη καράτε), μουσικές,  διαδραστικά παιχνίδια.

Τους συντελεστές συνεχάρη ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος που  – συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Γιώργο Κοκαβίδη συνομίλησε με εκπροσώπους των συμμετεχόντων συλλόγων, καθώς και με τα παιδιά που με κέφι και ενθουσιασμό συμμετείχαν στις δράσεις. «Με πολλά χαμόγελα και δραστηριότητες, σε μία ανοιχτή γιορτή στην “καρδιά” της Κατερίνης, με πρωταγωνιστές τα παιδιά  θέτουμε στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας. Θερμά συγχαρητήρια στους συλλόγους που συμμετείχαν, στην Αντιδημαρχία Αθλητισμού του Δήμου μας και σε όλους τους συντελεστές» τόνισε σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Στις δράσεις για την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»,  συμμετείχαν: η Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας “ΖΕΥΣ”, η ομάδα βόλεϊ “ΑΙΟΛΟΣ”, η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», το Σώμα εθελοντών Υγείας του Π.Τ. Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο σύλλογος «Πιερικός Α.Σ.Μ.Α. ο Μάξιμος».

 Για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μερίμνησε κλιμάκιο της Τροχαίας Κατερίνης, καθώς  και της Δημοτικής Αστυνομίας.