Επίσκεψη του υποψήφιου Προέδρου του Επιμελητηρίου Πιερίας Κώστα Πίτσια  και υποψηφίων Συμβούλων στην Ολυμπιακή Ακτή

Κοινωνία

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Κώστας Πίτσιας  και ομάδα υποψηφίων συμβούλων του συνδυασμού «Πιερία Αύριο»,  επισκέφθηκαν την Τετάρτη 18/09/2024  την Ολυμπιακή Ακτή, στο πλαίσιο των επαφών τους με επιχειρηματικούς φορείς και επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου με στόχο την άμεση επαφή με τους επαγγελματίες του τουριστικού τομέα και την συζήτηση για τα προβλήματα και τις προοπτικές της περιοχής.

 Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Σύλλογο Ενοικιαζομένων Δωματίων της Ολυμπιακής Ακτής. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Θωμάς Τουργαϊδης,ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Θεοδωρίδης και ο Γραμματέας Γιώργος Κωνσταντινίδης. Συμμετείχε επίσης το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και υποψήφια του Συνδυασμού κα Αναστασία Ιωακειμίδου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του τουρισμού. Εκτενής συζήτηση έγινε για τα AirBnb που λειτουργούν παράνομα με αποτέλεσμα να δέχονται μεγάλο πλήγμα οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζομένων δωματίων και κατ΄ επέκταση και η τοπική οικονομία.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ολυμπιακή Ακτή,  ο κ. Πίτσιας  είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη. Συζητήθηκαν θέματα όπως η προώθηση της Πιερίας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού και η συνεργασία μεταξύ των επιχειρηματιών της περιοχής. Όπως επισημάνθηκε, θα υπάρξει μια συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας το επόμενο διάστημα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κλάδου.

Ο κ. Πίτσιας τόνισε την ανάγκη για άμεση και στοχευμένη υποστήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων, που αποτελούν κεντρικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας. “Ο τουρισμός είναι η καρδιά της οικονομίας μας και οφείλουμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που καθημερινά αγωνίζονται να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους επισκέπτες. Το Επιμελητήριο, με δυναμική ηγεσία, μπορεί και πρέπει να σταθεί δίπλα τους, προωθώντας πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων”, ανέφερε χαρακτηριστικά.