Ο Σπύρος Κουλκουδίνας συνεχίζει να διεκδικεί και να δίνει μάχη για την επίλυση των προβλημάτων των μυδοπαραγωγών της Πιερίας – Διαδοχικές συσκέψεις με τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εργασίας

Αγροτικά Πολιτική

Τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών της Πιερίας βρέθηκαν στο επίκεντρο νέων πρωτοβουλιών από την πλευρά του κ.Κουλκουδίνα.

Ο Βουλευτής Πιερίας μαζί με τον Πρόεδρο των Μυδοκαλλιεργητών Πιερίας κ Δραγάνη και μυδοκαλλιεργητές του νομού αλλά και με τον  Αντιδήμαρχο Δήμου Δέλτα κ.Βερβίτη συναντήθηκαν με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Τσιάρα και την Υπουργό Εργασίας κ.Κεραμέως.

Στην πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, υπήρξε δέσμευση του Υπουργού ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για να υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση από το De minimis, ενώ ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι θα θέσει το ζήτημα της στήριξης των  μυδοπαραγωγών στους ομολόγους του υπουργούς  των  μεσογειακών χωρών της Ε.Ε. προκειμένου να υπάρξει από κοινού αίτημα  στήριξης του κλάδου.

Μάλιστα θα υπάρξει παρέμβαση και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλοβοήθειας Αλιείας προκειμένου να στηριχθεί η μονοκαλλιέργεια.

Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα που είχε βάλει ο κ.Κουλκουδίνας σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση για τη δημιουργία οστρακογεννητικού σταθμού γόνου με τη στήριξη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω του ότι οι υψηλές θερμοκρασίες κατέστρεψαν το γόνο στις μυδοκαλλιέργειες.

Συμφωνήθηκε η εκπόνηση μελέτης για την ανασύσταση του γόνου αλλά και βέλτιστων πρακτικών  προκειμένου οι γόνοι να αντέχουν στις πολύ υψηλές πλέον θερμοκρασίες της θάλασσας.

Στη συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας, τέθηκε το πρόβλημα που είχε αναδείξει ο Σπύρος Κουλκουδίνας και αφορά τον τρόπο ασφάλισης των αλιεργατών στις μυδοκαλλιέργειες, λόγω του ότι είναι δύσκολο να τηρηθεί το ωράριο για αντικειμενικούς λόγους αλλά και λόγω των καιρικών συνθηκών.

Το πρόβλημα είναι ότι η δήλωση στο πρόγραμμα ΕΡΓΑΝΗ για τις ημέρες και τις ώρες εργασίας, αν επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, δεν μπορεί να τηρηθεί και πολλές φορές η εργασία είτε παρατείνεται είτε διαφοροποιούνται οι ώρες.

Η συνάντηση έγινε παρουσία του Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Τσαγκαρόπουλου ενώ ακολούθησε και συνάντηση με τον Γ.Γ. Εργασιακών Σχέσεων κ.Μηλαπίδη.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αναγνώρισε το πρόβλημα που υπάρχει και υπήρξε δέσμευση ότι θα αναζητηθεί λύση σε συνεργασία με τους μυδοπαραγωγούς το επόμενο διάστημα.