Ολύμπια εν Δίω: Η διεθνής νεανική συνάντηση αρχαίου δράματος, μουσικής και αθλητισμού στο  Δίον – Από 16 έως 30 Σεπτεμβρίου

Πολιτισμός

Για 15η χρονιά διοργανώνονται στην Πιερία τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» όπου χίλιοι (1.000) νέοι και νέες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν και θα παρουσιάσουν στο αρχαίο θέατρο του Δίου τραγωδίες και κωμωδίες.

Φέτος, τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Πάλης συνδιοργανώνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελληνικής πάλης στην άμμο με την συμμετοχή 500 αθλητών από 35 χώρες.

Κορυφαία εκδήλωση των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ» είναι το «ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ», που είναι αναπαράσταση του δείπνου που παρέθεσε ο Μέγας Αλέξανδρος στο Δίον, το 334 π.Χ. στου προξένους των ελληνικών πόλεων πριν αναχωρήσει για την Ασία. Τα εδέσματα θα είναι παρασκευασμένα με αρχαιοελληνικές συνταγές με προϊόντα αποκλειστικά από την Πιερία. Οι συνδαιτυμόνες αφού πλύνουν τα χέρια τους στην είσοδο του αρχαιοπρεπούς δώματος των Μεσογειακών ψηφιδωτών τρώνε με τα χέρια.

Παραθέτουμε το πρόγραμμα των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ 2024». Το αναλυτικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τις ώρες και το χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα σταλεί την ερχόμενη εβδομάδα.