Λάθη στη διακόσμηση που κάνουν το χώρο σας να φαίνεται μικρότερος

Κοινωνία

 Πολλά είναι τα λάθη στη διακόσμηση που μπορεί να κάνουν τον χώρο σας να φαίνεται μικρότερος. Ποια είναι τα πιο συχνά;

 Γεμίζοντας έναν χώρο με πάρα πολλά έπιπλα τον κατακλύζει και περιορίζει την κίνηση. Προτιμήστε πολυλειτουργικά κομμάτια και βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός ελεύθερος χώρος.

 Ενώ τα σκούρα χρώματα μπορούν να προσθέσουν θαλπωρή, απορροφούν το φως κάνοντας τα δωμάτια να μοιάζουν μικρότερα. Οι ανοιχτοί και ουδέτεροι τόνοι αντανακλούν το φως, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου.

 Βαριές κουρτίνες, που κάνουν ένα δωμάτιο να μοιάζει κλειστό. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε ελαφριά, διάφανα υφάσματα ή περσίδες για να επιτρέψετε στο φυσικό φως να εισέλθει.

 Ακατάστατες επιφάνειες, γεμάτες με διακοσμητικά, βιβλία ή αντικείμενα καθημερινής χρήσης κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρότερος. Διατηρήστε τις επιφάνειες καθαρές και οργανωμένες.

 Αναξιοποίητος κάθετος χώρος. Χρησιμοποιήστε ψηλά ράφια, κάθετες λύσεις αποθήκευσης και έργα τέχνης για να τραβήξετε το βλέμμα προς τα πάνω, δίνοντας την ψευδαίσθηση του ύψους.

 Ακατάλληλος φωτισμός. Επιλέξτε διαφορετικούς τύπους φωτισμού, όπως φωτιστικά δαπέδου, επιτραπέζια και τοίχου, για να φωτίσετε ομοιόμορφα τον χώρο.

 Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το να σπρώχνετε όλα τα έπιπλα στους τοίχους μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει ένα δωμάτιο να μοιάζει πιο στενό. Αφήστε λίγο χώρο για να δημιουργήσετε μια πιο ανοιχτή διάταξη.

 Μικρά χαλιά. Επιλέξτε ένα μεγαλύτερο χαλί που μπορεί να χωρέσει όλα τα έπιπλα, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται πιο ενιαίο και μεγαλύτερο.

Επιλέγοντας τα σωστά χρώματα, έπιπλα και αξεσουάρ, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πιο ανοιχτό, φιλόξενο και άνετο χώρο, όσο μικρός κι αν είναι.