Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια: Θεατρική Παράσταση με θέμα «Η ΖΩΗ ΜΑΣ»

Πολιτισμός

Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» , σας προσκαλεί στην Θεατρική Παράσταση με θέμα «Η ΖΩΗ ΜΑΣ», που διοργανώνει η Θεατρική Ομάδα του Ομίλου μας «Θρασύβουλος Μερκούρης» σε συνεργασία με την Θεατρική Ομάδα «ΠΗΓΑΣΟΣ», στις 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 20:30 στο Θέατρο Δάσους του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο θεατρικό έργο «Ντοκουμέντο» βασισμένο στην ιστορία των χωριών της Νεοκαισάρειας του Πόντου σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη. Οι θεατές θα ανακαλύψουν κατά την διάρκεια της Θεατρικής Παράστασης μια πλούσια ιστορία, του τόπου καταγωγής τους, του τόπου μας και των ανθρώπων του. Τα μηνύματα που φιλοδοξεί να μεταφέρει στον θεατή αφορούν όχι μόνο γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος αλλά και ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά μας και στο απώτερο μέλλον.

Η Θεατρική Παράσταση θα ανέβει στο Θέατρο Δάσους στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Το συγκεκριμένο Θέατρο και οι εγκαταστάσεις του ανεγέρθηκαν το 2001. Έκτοτε και λίγο πριν εγκαινιαστεί εγκαταλείφθηκε στην τύχη του. Το κενό της ύπαρξης Πολιστικής δράσης καλύφθηκε από έντονη και πλούσια βλάστηση. Ο Όμιλός μας μαζί με τους εθελοντές του προχώρησε στην αποκατάσταση και στον καθαρισμό των εγκαταστάσεων. Βασική μας φιλοδοξία είναι ο χώρος να αποτελέσει μια ακόμη πολιτιστική όαση για την πόλη μας και τους συνδημότες μας. Αυτήν την προσπάθεια στηρίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Ελίνα Διαμαντοπούλου, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, ο Πρόεδρος Ιάσων Παρλαπάνης και οι Σύμβουλοι Χαράλαμπος Σακόγλου και Ιωάννης Ευθυμιάδης της Κοινότητας Νεοκαισάρειας.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια εξαιρετική Θεατρική Παράσταση σε έναν μοναδικής ομορφιάς χώρο πολιτισμού. Για πρώτη φορά οι συνδημότες μας θα βρεθούν ως θεατές στα διαζώματα ενός θεάτρου που περίμενε 23 έτη. Φιλοδοξούμε με την στήριξη όλων μας από το 2025 να αποτελέσει έναν ακόμη χώρο πολιτισμού, έκφρασης και παράλληλα την ευκαιρία των συνδημοτών να αποδράσουν από την καθημερινότητά τους σε ένα χώρο μοναδικής ομορφιάς.

Η στήριξη των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών της πόλης είναι συγκινητικοί και επιπλέον καθοριστικός παράγοντας μια τόσο μεγάλη προσπάθεια να ολοκληρωθεί και τους ευχαριστούμε ολόθερμα για αυτό. Οι προκλήσεις ήταν μεγάλες και πολυεπίπεδες, είμαστε μόλις λίγες ημέρες πριν την μεγάλη μέρα, αλλά έτοιμοι να σας υποδεχθούμε!

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις σε όλους τους τομείς, η Θεατρική Ομάδα και οι συντελεστές της έχουν εντείνει τις πρόβες τους, οι εθελοντές μας εργάζονται με ενθουσιασμό προετοιμάζοντας τις εγκαταστάσεις. Θα επανέλθουμε σύντομα με νεότερα σχετικά με την διοργάνωση της Θεατρικής Παράστασης.