Έξυπνοι τρόποι για να διακοσμήσετε καλοκαιρινά το μικρό σας διαμέρισμα

Κοινωνία

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να ανανεώσετε το χώρο σας με φωτεινή, καλοκαιρινή διάθεση, ειδικά αν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα.  

 Χρησιμοποιήστε ελαφριά και ευάερα υφάσματα. Επιλέξτε διάφανες κουρτίνες για να αφήνετε το φυσικό φως να μπαίνει και επιλέξτε λινά ή βαμβακερά καλύμματα και μαξιλάρια για να διατηρείτε το διαμέρισμά σας δροσερό.

 Προτιμήστε φωτεινά χρώματα, όπως κίτρινο, μπλε και πράσινο. Μπορείτε να τα προσθέσετε μέσω αξεσουάρ όπως μαξιλάρια, χαλιά και έργα τέχνης. Ένα πολύχρωμο statement κομμάτι μπορεί να ανεβάσει αμέσως τη διάθεση του χώρου σας.

 Προσθέστε φυτά, σε κρεμαστές γλάστρες ή σε παράθυρα για να μεγιστοποιήσετε τον διαθέσιμο χώρο.

 Δημιουργήστε έναν τοίχο με έργα τέχνης ή φωτογραφίες με θέμα το καλοκαίρι. Για παράδειγμα σκηνές από την παραλία, διάφορα τροπικά τοπία ή ακόμα και αφηρημένη τέχνη σε ζωηρές αποχρώσεις.

 Αν το στούντιό σας διαθέτει μπαλκόνι ή βεράντα, μετατρέψτε το σε μια καλοκαιρινή όαση. Προσθέστε άνετα καθίσματα με πολύχρωμα μαξιλάρια, ένα μικρό τραπέζι και μερικά φωτάκια για ατμόσφαιρα.

 Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να κάνετε τον χώρο να μοιάζει πιο φωτεινός και ευρύχωρος. Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από ένα παράθυρο για να αντανακλά το φυσικό φως. Οι διακοσμητικοί καθρέφτες σε διάφορα σχήματα και μεγέθη μπορούν επίσης να προσθέσουν ένα κομψό στοιχείο στη διακόσμησή σας.

 Βάλτε καλοκαιρινές μυρωδιές. Χρησιμοποιήστε κεριά, αιθέρια έλαια ή διαχυτήρες με αρώματα όπως καρύδας, εσπεριδοειδών ή θαλασσινής αύρας. Αυτές οι μυρωδιές μπορούν να φέρουν το καλοκαίρι στον χώρο σας.

Η διακόσμηση του διαμερίσματός σας για το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να είναι πολύπλοκη ή ακριβή. Μερικές έξυπνες ιδέες θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους ζεστούς μήνες και να δημιουργήσετε μια δροσερή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας.