Ηρακλής Τσιτλακίδης: «Χαρτογραφούμε τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις για τον Τουρισμό του μέλλοντος»

Τουρισμός

2ο Περιφερειακό Συνέδριο της ΠΟΞ

«Οφείλουμε να κοιτάμε μπροστά και να είμαστε έτοιμοι για τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΕΠ) και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, στο περιθώριο του 2ου Περιφερειακού συνεδρίου της ΠΟΞ που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, με θέμα, «Ελληνικός Τουρισμός 2030 – Χαρτογραφώντας ευκαιρίες και προκλήσεις».

Ο κ. Τσιτλακίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική σύνδεση και προβολή του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα, πεδίο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί εκτός από την Πιερία σε όλη τη Ελλάδα και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσα από στενότερες συνέργειες και συνεργασίες, των δυο κλάδων.

«Η ψηφιακή μετάβαση και οι αλλαγές στο τουριστικό μοντέλο, οι νέες προκλήσεις για τους tour operator και κυρίως η τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, αποτελούν τους πυλώνες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, αφού όπως πολλές φορές έχω πει, ο Τουρισμός είναι οι άνθρωποι του. Στο πλαίσιο αυτό, και μην ξεχνώντας τις διεκδικήσεις για τους εργαζόμενους στον τουριστικό κλάδο, χτίζουμε τη στρατηγική και τη δυναμική μας, αξιοποιώντας όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Τσιτλακίδης.