Πώς να ανακαινίσετε έναν ενιαίο χώρο

Κοινωνία

Οι ενιαίοι, ανοιχτοί χώροι μπορεί να έχουν το πλεονέκτημα της ευέλικτης διάταξης ωστόσο σε περίπτωση ανακαίνισης, ο προσεκτικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος προκειμένου να διατηρηθεί η λειτουργικότητα και η ευελιξία.

➡ Οριοθετήστε τους χώρους με έπιπλα. Η χρήση επίπλων για την οριοθέτηση διαφορετικών χώρων είναι ένας πρακτικός τρόπος για να δημιουργήσετε ξεχωριστές ζώνες χωρίς να προσθέσετε τοίχους. Για παράδειγμα, ένας καναπές ή μια βιβλιοθήκη μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό μεταξύ του καθιστικού και της τραπεζαρίας.

➡ Εγκαταστήστε μια νησίδα κουζίνας. Δεν είναι μόνο μια λειτουργική προσθήκη αλλά και ένα οπτικό διαχωριστικό μεταξύ της κουζίνας και του καθιστικού. Προσφέρει επιπλέον χώρο στον πάγκο για το μαγείρεμα, πρόσθετη αποθήκευση και μπορεί να χρησιμεύσει ως περιστασιακή τραπεζαρία.

➡ Προσθέστε ενσωματωμένες λύσεις αποθήκευσης, όπως ράφια, ντουλάπια και πάγκους, για να διατηρήσετε τον χώρο σας τακτοποιημένο.

➡ Χρησιμοποιήστε το χρώμα και την υφή για να διαφοροποιήσετε τις περιοχές. Το χρώμα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τον καθορισμό χώρων μέσα σε ένα ανοιχτό σχέδιο δαπέδου. Επιπλέον, οι διάφορες υφές στους τοίχους, το δάπεδο και τα υφάσματα, μπορούν να προσθέσουν βάθος και ενδιαφέρον στο χώρο.

➡ Δημιουργήστε ένα κεντρικό σημείο, όπως ένα τζάκι, ένα statement έπιπλο ή ένα μεγάλο έργο τέχνης.

➡ Διατηρήστε έναν συνεκτικό σχεδιασμό. Επιλέξτε μια παλέτα χρωμάτων και ένα στυλ που ρέει απρόσκοπτα από τη μια περιοχή στην άλλη, για μια πιο αρμονική εμφάνιση.

➡ Προσθέστε φυτά για να ενισχύσετε την «ανοιχτή» αίσθηση και να δώσει ζωή στο χώρο. Τα μεγάλα φυτά σε γλάστρες μπορούν να χρησιμεύσουν ως φυσικά διαχωριστικά, ενώ τα μικρότερα φυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διακόσμηση.

Αξιοποιήστε στο έπακρο έναν ενιαίο χώρο χωρίς να θυσιάσετε τη λειτουργικότητα και την αισθητική του, με έξυπνες επιλογές στην ανακαίνιση.