Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην εθελοντική προσφορά αίματος από την Εστία Πιερίδων Μουσών

Πολιτισμός Υγεία

Η Εφορεία Αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών και ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Ν.Πιερίας” ΣΤΗΡΙΖΩ “, για τρεις συνεχόμενες σχολικές χρονιές, υλοποίησαν μια ξεχωριστή δράση, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  στην εθελοντική προσφορά αίματος.

Έτσι και τη φετινή σχολική χρονιά, κάλεσαν τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν.Πιερίας να λάβουν μέρος σε διαγωνισμό γράφοντας ή και ζωγραφίζοντας, εθελοντικά, παραμύθια με θέμα ” η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και η σημασία της στη συνέχιση της ανθρώπινης ζωής”.

Οι μικροί μαθητές κατά την διάρκεια της δράσης, κατανόησαν ότι η εθελοντική αιμοδοσία είναι πράξη αλληλεγγύης, ότι το αίμα είναι εξαιρετικά πολύτιμο,με περιορισμένη διάρκεια ζωής, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν είναι δυνατόν να παρασκευασθεί τεχνικά, ενώ δεν μπορεί να υποκατασταθεί από κανένα φάρμακο.Συνειδητοποίησαν ότι προσφέρεται αποκλειστικά από υγιείς εθελοντές αιμοδότες στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη !

Ευχαριστούμε από καρδιάς, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ν.Πιερίας ,τους διευθυντές, τους δασκάλους,τους γονείς, για την πολύτιμη  αρωγή τους και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές που ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό  ενδιαφέρον στο κάλεσμά μας.

Συγχαρητήρια στην Έφορο της Εφορείας Αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ. κ.Κατερίνα Νταϊλάκη Ιορδανίδου,στα μέλη της εφορείας κ.Γεωργία Κατσαλή, κ.Παρασκευή Μαρινοπούλου,κ. Μαρία Βούλγαρη, κ.Αθανασία Μελιάδου και σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν και πραγματοποίησαν αυτή τη
μοναδική πρωτοβουλία της  Εφορείας Αιμοδοσίας της Ε.Π.Μ., με πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά.

Ευχόμαστε και τη νέα σχολική χρονιά, ακόμη περισσότεροι μαθητές,να συμμετέχουν και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα αυτής της δράσης!

Το Διοικητικό συμβούλιο της Ε.Π.Μ.