Τα εθνικά στοιχήματα των Ευρωεκλογών – Του Φώντα Μπαραλιάκου*

Πολιτική

Την Κυριακή 9 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη, την Ελλάδα, αλλά και ο καθένας από  εμάς για τον τόπο του, την ιδιαίτερή του πατρίδα, την περιφέρεια στην οποία ζει. Γιατί οι Βρυξέλλες μπορεί να βρίσκονται στο κέντρο της Ε.Ε. αλλά καθορίζουν την καθημερινότητα των πολιτών των κρατών-μελών έως την πλέον απομακρυσμένη περιφέρεια με απτό και καθοριστικό τρόπο.

Ακριβώς για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέδειξε συστηματικά το πόσο σημαντική είναι η Ευρώπη για την Ελλάδα και κάθε ευρωπαϊκή χώρα, τονίζοντας έργα και μεταρρυθμίσεις που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκά κονδύλια, με αποτέλεσμα  σήμερα οι Έλληνες πολίτες να έχουν καλύτερη εικόνα για το πόσο απαραίτητη είναι η Ευρώπη για την ανάπτυξη της χώρας μας.

Δύο είναι τα κύρια εθνικά στοιχήματα των Ευρωεκλογών.

Αφενός, η Ελλάδα να έχει μία ισχυρή και ξεκάθαρη φωνή στην Ευρώπη, καθώς εκεί θα ληφθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή μας για την επόμενη πενταετία: ακρίβεια, ενεργειακό, Ταμείο Ανάκαμψης, μεταναστευτικό, άμυνα και ασφάλεια. Το πολιτικό μήνυμα της κάλπης της ερχόμενης Κυριακής πρέπει να είναι ένα μήνυμα επιτάχυνσης και εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθούν μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η πατρίδα μας.

Την ίδια στιγμή, εξίσου κρίσιμο είναι με την ψήφο μας να καταδικάσουμε και να αποκρούσουμε μία νέα έκφανση επικίνδυνου λαϊκισμού, που μοιράζει χρήματα που δεν υπάρχουν, και που έφερε στο δημόσιο διάλογο ένα είδος τοξικότητας και ανευθυνότητας που θεωρούσαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας.

Το σύνθημά μας ενόψει των Ευρωεκλογών της Κυριακής είναι «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» συνοψίζοντας τα δύο κύρια μελήματα της κυβέρνησης: Τη σταθερότητα, που σημαίνει ασφάλεια οικονομική, πολιτική, εθνική, και τη σύγκλιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και επίπεδο διαβίωσης.

Είναι στο χέρι μας αυτή την Κυριακή να ψηφίσουμε  Νέα Δημοκρατία για τον τόπο μας, την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευρύτερη μας πατρίδα.

*Ο Φώντας Μπαραλιάκος είναι Βουλευτής Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας