Στο τιμόνι του ΣΕΒΕ για δεύτερη θητεία ο Συμεών Διαμαντίδης – Η πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Επαγγελματίες Οικονομία

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΒΕ-Συνδέσμου Εξαγωγέων, το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 49ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συνδέσμου, στην πρώτη του συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα που πραγματοποιήθηκε χθες 28.05.24, εξέλεξε ομόφωνα και πάλι, για δεύτερη συνεχή θητεία, ως Πρόεδρό του, τον Συμεών Διαμαντίδη καθώς και τα λοιπά μέλη της Διοικητικής Επιτροπήςτου ΣΕΒΕ. Η θητεία της νέας Διοίκησης του ΣΕΒΕ, όπως ορίζει το  καταστατικό του Συνδέσμου, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούνιο  2026.

Η συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στην Θεσσαλονίκη, στην αίθουσα του αείμνηστου ευεργέτη Αλέξανδρου Χαΐτογλου, στο ιστορικό κτήριο του Μουσείου, κατασκευής του 1893, έργο του διάσημου Γερμανού αρχιτέκτονα Έρνεστ Τσίλερ, που στέγαζε το Ελληνικό Προξενείο (1894-1912) στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση εξωστρέφειας προς στην επιχειρηματική κοινότητα και το ευρύ κοινό για το Ίδρυμα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας (ΙΜΜΑ). Τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΒΕ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος του ΙΜΜΑ κ. Νίκος Μαργαρόπουλος και η Διευθύντρια κα. Αθηνά Παυλίδου και έγινε ξενάγηση  στον εκθεσιακό χώρο του Μουσείου από τον Δρ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου.

Η νέα Διοικητική Επιτροπή του ΣΕΒΕ 2024-2026 έχει ως εξής:

ΠρόεδροςΔιαμαντίδης ΣυμεώνΔΙΟΠΑΣ AE KATΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΧΤΥΩΝ
Εκτελεστικός ΑντιπρόεδροςΧασάπης ΠαναγιώτηςΑΝΤΙΣΕΛ-ΑΦΟΙ Α. ΣΕΛΙΔΗ ΑΕ
Β΄ΑντιπρόεδροςΚωνσταντινίδης ΚωνσταντίνοςPELOPAC ABEE
Γενικός ΓραμματέαςΖαγκλιβερινός ΓεώργιοςΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ
Οικονομικός ΕπόπτηςΣφακιανάκης ΆρηςDHL ΕXPRESS (ΕΛΛΑΣ) ΑΕ
ΈφοροςΠαλατιανά ΖωήPALAPLAST AE
ΜέλoςΚεχαγιάς BασίλειοςΚΕΧΑΓΙΑΣ Β. & Λ. ΟΕ SUPERALLOYS ENGINEERING
ΜέλοςΜυλωνάς ΑλέξανδροςΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΕ
ΜέλoςΣανιδιώτης ΙωάννηςΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ ΑΒΕΕ

Στην ίδια συνεδρίαση ορίστηκαν τα παρακάτω Επίτιμα Μέλη του ΔΣ, που συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο χωρίς δικαίωμα ψήφου, αλλά συμβάλλουν σημαντικά στο έργο και στις δράσεις του ΣΕΒΕ προς όφελος της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, της διεθνούς ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας.

ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ ΔΣ ΣΕΒΕ  2022-2024
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣΕΤΑΙΡΕΙΑ/ΦΟΡΕΑΣΙΔΙΟΤΗΤΑ
Αντωνιάδης ΧριστόδουλοςNEUROPUBLIC AE, ΣΕΚΕ ΑΕΠρόεδρος NEUROPUBLIC AE, Mέλος ΔΣ ΣΕΚΕ AE  
Βασσάρας ΘωμάςGREEKEXPORTS ΜΟΝ. ΙΚΕΕταίρος-Διαχειριστής 
Καραπάντσιος ΘοδωρήςΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΚαθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Χημείας
Κετικίδης ΠαναγιώτηςCITY COLLEGE, UNIVERSITY OF YORK EUROPE CAMPUS – ΑΖΚΑντιπρόεδρος Έρευνας και Καινοτομίας, Πρόεδρος ΔΣ ΑΖΚ
Κοκορότσικος ΠάριςΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΕΠρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
Λιάγκος ΑθανάσιοςΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕΕκτελεστικός Πρόεδρος ΔΣ ΟΛΘ ΑΕ, Πρόεδρος ΕΛΙΜΕ  
Παπακωνσταντίνου ΘοδωρήςDELOITTE BUSINESS SOLUTIONSConsulting Strategy Partner
Πέντζος ΝικόλαοςΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΡΩΓΗΣΠρόεδρος
Πολέμης ΓεώργιοςDP PUMPS MANUFACTURERS ΑΕ Πρόεδρος ΔΣ 
Πρασσάς ΒασίληςEPSILON NET AEΜέλος ΔΣ
Χατζηδημητρίου ΙωάννηςΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣΚαθηγητής Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διευθυντής του ΠΜΣ στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες
Χούτας ΣτυλιανόςΧΟΥΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ ΑΕ “ATHOS OLIVE”Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος

Ως Εντεταλμένoι Σύμβουλοι του ΣΕΒΕ ορίστηκαν από το ΔΣ η κα. Βασιλική Λούντζη, Νομική Σύμβουλος ΣΕΒΕ και ο κ. Δημήτρης Ραΐδης, Αρχιτέκτων Μηχανικός-Πολεοδόμος της KARDARCHITECTS.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ Συμεών Διαμαντίδης, συνεχίζοντας στο τιμόνι του ΣΕΒΕ, δήλωσε:

«Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και χαρά η ανανέωση της εμπιστοσύνης των μελών και των μελών του νέου ΔΣ του ΣΕΒΕ στο πρόσωπό μου για να συνεχίσω για μία ακόμη διετία την Προεδρία του ΣΕΒΕ, του μεγαλύτερου και δυναμικότερου εξαγωγικού φορέα της χώρας πανελλαδικής εμβέλειας.

Όλοι μαζί, με πνεύμα ενότητας, θα προσπαθήσουμε για την αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού, συμβάλλοντας στην επίτευξη του εθνικού στόχου αύξησης των εξαγωγών σε ποσοστό 60% του ΑΕΠ έως το 2027 με έμφαση στις εξαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας και τεχνολογίας.