“Εκκίνηση”: Χρηματοδότηση 5 εκ. ευρώ για την Αστική ανάπλαση σε 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους – Έξυπνα παγκάκια – “Είμαστε περήφανοι για το έργο μας!”

Κοινωνία

Τον Μάρτιο 2023 με  Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν  οι Υπουργοί  υπουργών Οικονομικών – Περιβάλλοντος & Ενέργειας  εντάχθηκε η  ανάπλαση των 17 σημείων της πόλης που έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Όλυμπος – Δήμος Κατερίνης».

Τον Ιούνιο του 2023  υπεγράφη η σύμβαση προϋπολογισμού 4.259.176,88 ευρώ για το έργο.

Η σύμβαση του μεγαλύτερου έργου αστικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην πόλη μας, το οποίο  θα αλλάξει ριζικά 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, θα «ζωντανέψει» γειτονιές – συνοικίες, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων υπεγράφη σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, παρουσία του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων. Ο λόγος για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», Υποέργο 1: «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου» προϋπολογισμού 4.259.176,88 ευρώ (με ΦΠΑ), το οποίο χρηματοδοτείται από το ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.

Επιπλέον, το έργο «ΟΛΥΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ» περιλαμβάνει και λύσεις εξοπλισμού έξυπνης πόλης (λογισμικά, συστήματα και εφαρμογές).  Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι θα εγκατασταθούν «έξυπνοι» σταθμοί ανάπαυσης, (παγκάκια) οθόνες ψηφιακής σήμανσης, «έξυπνες» διαβάσεις, καθώς και ψηφιακός πλοηγός πόλης, αξιοθέατων και δραστηριοτήτων.

Λίγους μήνες αργότερα, το έργο παίρνει «σάρκα και οστά». Είμαστε περήφανοι για το έργο μας!

Τα δημοσιεύματα με ημερομηνία  Μάρτιος 2023  στους  συνδέσμους:

https://www.grtimes.gr/ellada/dimos-katerinis-astiki-anaplasi-se-17-plateies-kai

https://www.grtimes.gr/ellada/dimos-katerinis-astiki-anaplasi-se-17-plateies-kai