Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κατερίνη: “Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια”(Bίντεο)

Πολιτική

“Δεν υπάρχει χριστιανόμετρο και ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του χθες το απόγευμα στην Κατερίνη, και υπογράμμισε πως “η μόνη υπεύθυνη πατριωτική δύναμη, που εγγυάται τη σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας είναι η Νέα Δημοκρατία”. Ο πρωθυπουργός, τον οποίο καλωσόρισαν ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Πιερίας Μπάμπης Μπρουσκέλης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Κατερίνης Γιάννης Ντούμος, πρόσθεσε: “Θέλω να κάνω μία αναφορά σε αυτούς που μας ασκούν κριτική, είτε γιατί δεν είμαστε, λέει, αρκετά πατριώτες, είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά χριστιανοί. Στους δεύτερους θα πω, πολύ απλά, ότι χριστιανόμετρο δεν υπάρχει. Και τις σχέσεις μας με την πίστη και την Ορθοδοξία δεν θα επιτρέψουμε να τις καπηλευτεί κανείς και κανένα κόμμα. Και νομίζω σε όλους αυτούς απάντησε πολύ λιτά, αλλά και αυστηρά, ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Σε αυτούς, δε, που ισχυρίζονται ότι είναι πιο πατριώτες από εμάς, θα τους πω μόνο ό,τι ο πατριωτισμός φαίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια”.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας πως “κάθε φορά που βρίσκομαι στη Μακεδονία, στη γενέτειρα του εθνάρχη και ιδρυτή της παράταξής μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αισθάνομαι πάντα μία ξεχωριστή συγκίνηση”.

Η πρωθυπουργός περπάτησε στον πεζόδρομο συναντήθηκε με πολίτες και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Σε ανάρτηση του στα social media ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, το χαμόγελο και το χειροκρότημα τους, τον ενθουσιασμό τους, που του δίνουν ακόμη περισσότερη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα. “Να γίνουμε Ευρώπη παντού. Αυτό είναι το όραμά μου. Και μπορούμε όλες και όλοι μαζί να το πετύχουμε!”, σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσθέτει:

“Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου θα ψηφίσουμε για το τι θα γίνει στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια και για το πώς θα μπορέσουμε να κεφαλαιοποιήσουμε τις σημαντικές μας επιτυχίες στην Ευρώπη τα προηγούμενα πέντε χρόνια. Και μια ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη θα είναι προς όφελος τελικά της πατρίδας μας και όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

Διαπραγματευτήκαμε την τελευταία Κοινή Αγροτική Πολιτική και εξασφαλίσαμε ότι δεν θα χάσουμε πόρους από την Ευρώπη. Και την επόμενη μέρα θα χρειαστεί πάλι μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία να διαπραγματευτεί αλλαγές στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, οι οποίες θα είναι προς όφελος των αγροτών μας”.

Αμέσως μετά την ομιλία, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε στο δημαρχείο Κατερίνης ο δήμαρχος Ιωάννης Ντούμος, όπου είχε μια ολιγόλεπτη αλλά ουσιαστική συνάντηση με τον δήμαρχο, αντιδημάρχους και συνεργάτες.